Endurance Tap

Серед усіх видів та консистенцій спортивного харчування цей вирізняється і тим з чого його зроблено, і тим як його рекламують.

По великому рахунку це усього лише кленовий сироп (тобто переважно цукор) з невеликою кількістю сілі та імбирю. І така комбінація має сенс: цукор який доволі швидко і легко перетворюється на калорії які можна одразу спалювати. Сіль допомагає запобігати зневодненю. А імбир наче б то допомогає проти запальних процесів.

А реклама – кленовий сироп як основне (і головне дуже дешеве) харчування в процесі змагань почав використовувати канадський триатлет Лайонел Сандерс.

На смак усе точно як очікуєш: солодке, але не до безумного рівня. Сіль та імбир практично не чути. Я додаю десь 20% води щоб легше було пити. Післявкусся доволі приємне і тримається якийсь час.

Також особливих проблем з перетравлюванням цього продукту нема. Думаю я можу повну дистанцію Half IronMan зробити виключно з цим чи іншим простішим кленовим сиропом та водою.

Що стосується ціни то вона складає $$90-100 за пляшку в якій 31 порція (тобто десь по $3 за порцію). Це дорого – самому таке можна зробити значно дешевше. Але в комплекті ще йде дуже зручна фляга на 5 порцій (ціна подібної у GU складає $15 для порівняння).

Сайт виробника – Endurance Tap.