Brooks Ghost 14 GTX

Коли я лише почав більш-менш серйозно бігати в США багато років тому одні з моїх перших кросівок які я можу віднести до категорії улюблених були Brooks Ghost 3. І цю модель (звісно сучасні версії) я би і зараз порадив початківцям – ці кросівки можуть робити все і витримають доволі довгий час.

Але модифікацію GTX я взяв для того щоб бігати в дощ (та іноді мокрий сніг) який в нашій місцевості впродовж зими ллє практично беззупинно. В мене навіть колись була старіша версія GTX-модифікації (Brooks Ghost GTX).

Минулого року усю непогоду я пробігав у New Balance Fresh Foam 880v10 GTX які теж доволі непогані кросівки, хоча і трошки прості в тому сенсі, що не надають ніякої допомоги (не заважають і добре). І вони чудово пережили усю зиму хоча під сам кінець я нігтем великого пальця таки зробив дірку.

Так само як і очікувалося Goretex робить кросівок трошки тіснішим (але не настільки щоб міняти розмір) і трошки менш гнучким. І оскільки я давно в Ghost не бігав то для мене стало неочікувано, що підошва доволі жорстка. Не занадто, але все ж таки я очікував трошки м’якішого приземлення.

Проте це власне і все що я можу поки що про ці кросівки сказати: їх не треба розношувати, можна одягти і одразу бігти. Вони комфортні, вони почуваються на нозі саме як очікуєш. Також вони не занадто теплі. І що стосується підошви то вона не є найкращим вибором для криги (тут треба одягати щось типу Saucony Peregrine ICE+ 3).

Коротше за $160 (на сайті виробника – Ghost 14 GTX (brooksrunning.com)) маємо доволі дорогі, але зручні для вищезгаданих погодних умов кросівки які нічого особливого собою не представляють, але і не вимагають ніякого для них пристосування. Я розумію, що багато для кого така ціна за додаткову пару кросівок “на дощ” не є виправданою, але якщо можете собі дозволити то враховуйте цю модель. Також на момент написання ціна по акції складає $125, що як на мене дуже вигідна пропозиція.