UCAN

Бренд спортивного харчування який вирізняється з проміж інших тим, що їх продукція має формулу яка дозволяє постачати калорії повільніше, але впродовж більш тривалого часу. Тобто від їх продукції не має бути відчуття як наче підзарядився, але з іншого боку падіння сил буде відтягнуто і пом’якшено якщо можна так сказати.

Energy Powder

Основний (принаймні для мене) продукт виробника – розчинний порошок. Одним з плюсів його використання (чи іншого подібного продукту) є те, що організм не отримуючи велику порцій калорій миттєво вчиться потрошку добувати енергію з жиру. Але щоб це працювало треба з цим напоєм постійно тренуватися.

Крім власне електролітів напій містить магній, що теоретично на тривалому проміжку часу суттєво полегшує роботу (а головне відновлення) великих м’язів ніг.

Порошок доволі “важкий”, не надто добре розчиняється, доволі швидко випадає в осад. На смак доволі приємний, хоче трошки нагадує крейду, але переважно просто солодкий. Лишає сліди як від крейди (може через те і присмак такий здається).

На велосипеді можна пити без проблем доволі тривалий час, але під час бігу мені не дуже подобається – все ж таки хочеться чогось легшого і більш “енергійного” на смак.

Ціна в $70 (на сайті виробника – Energy Powder Drink Mix | Great Tasting, Crash Free Energy | UCAN) за 30 порцій це не так щоб і дешево, але якщо працює то наче і виправдано. Проте я купую на thefeed.com за $63 за банку.

Єдине лишилося спробувати на якомусь змагання (на момент написання я стартую з Maurten Drink Mix на вело) і відписатися про результати.

Energy Bar

Батончики створені за тією самою формулою: без додавання цукру і таке інше. Як правило подібні продукти вживають або в процесі не надто інтенсивних тренувань (або скажімо під час походів), або за якийсь час перед стартом.

Натуральні і більш тверді (умовно звісно) компоненти допоможуть шлунку легше перенести наступні кілька годин на напоях та гелях. А подібність до пасти (навіть у порівняння з Lärabar (хоча саме Larabar я надаю перевагу) дозволить уникнути проблем з травленням коли шлунок перегрівається.

Проте мені ці батончики не дуже подобаються – у них який неприємний трошки металевий присмак і мені треба значно більше ніж 30 хвилин до початку тренування чи старту щоб шлунок не жалівся на них.

При ціні в $35 за 12 штук вони цілком собі знаходяться посередині і не є занадто дорогими у порівнянні з іншими брендами. На сайті виробника – Energy Bars | Healthy, Low Sugar & Gluten-Free Energy | UCAN.