Jot – концентрована кава

Один з цікавих продуктів які з’явилися не так давно, але набули певної популярності і схоже лишаться на ринку назавжди – це концентрована кава.

Тобто в прямому сенсі це кава яку треба розводити водою (холодною чи гарячою), молоком чи з чим там ще каву роблять. Подібних продуктів існує дуже багато і великі мережі магазинів навіть мають таку каву зі своїм брендом. Не вся вона хороша, у більшості випадків навіть не дуже хороша, але трапляються продукти які дійсно як мінімум непогані. Ось Jot (https://jot.co/) і є одним з таких.

Ми пробували різні рецепти, але на мою думку найкраще ця кава смакує коли нею заливаєш кригу чи коли додаєш у молочну піну (ми ось цим робимо піну – Кава з молочною пінкою в домашніх умовах). Сама кава має певний смак який її відрізняє від інших безпомилково – воно одночасно доволі “масивна”, тобто має багато кавового смаку, але при цьому не гірка. Ніяких фруктових нот чи навіть легкої кислоти непомітно. Тобто несподівано приємний смак якщо розраховувати на таку собі каву.

Що стосується концентрації то розводити рідиною треба не менше ніж 10 до 1. Нам ось такої маленької пляшечки на 6.8 унцій вистачає більше ніж на місяць.

Згодом ми відписалися від серсвісу – підписка коштує $36 на місяць і включає дві пляшки. А нам цього забагато – ми лише іноді її розводимо тому що є і Nespresso машинка, і мелемо та заварюємо самі у французькому пресі, аеро-пресі та кемексу. Коротше за кілька місяців назбиралося скільки цих пляшок, що ми їх ще пару років пити будемо.