Jelly Babies – дешева альтернатива спортивному харчуванню?

Спортивне харчування – те, що рекомендовано (або рекламується) для любителів і професіоналів до, під час та після тренувань. Тобто порошки, гелі, напої, батончики, цукерки, солі, креми і таке інше. Я про деякі бренди і продукти писав (наприклад Picky Bars, PWURE, Maurten, Vega, Science in Sport, Skratch, Nuun, Clif), а про інші напишу згодом.

І все це працює і дуже добре, треба лише підібрати, що найкраще підходить для кожного конкретного випадку.

Проте одна проблема неминуче спливе в зв’язку з використанням цих продуктів – а саме ціна. Продукти ці якісні, зі старанно підібраним складом, працюють як треба для кожного конкретного спорту та дистанції… але це не завжди треба.

Якщо ви просто робите обсяг (наприклад на велостанку накатуєте кілометраж) чи щось подібне то високоякісні спортивні продукти будуть дещо зайві – їх ефект нічого не додасть.

І ось дивлячись відео деяких британських атлетів я помітив, що на велостанку вони часто їдять щось під назвою jelly baby. Після нетривалих пошуків зрозумів, що це такі спрецифічні цукерки яких насправді багато різних. Купив собі перші ліпші і спробував.

І виявилося, що так – для простих випадків вони непогано працюють.

По-перше, як і притаманно англійській кухні навіть цукерки у них не мають особливого смаку. Вони солодкі (враховуючи що їх зроблено майже виключно з цукру), але не так щоб це було противно. Вони схожі на підсохлий мармелад за консистенцією, але після пари укусів розчиняються повністю не лишаючи післясмаку. Вони не липнуть до рук і не тануть і їх можна їсти по 3-4 штуки хоч кожні 5 хвилин.

Ефект відчутний миттєво – цукор одразу працює. Проте триває ефект не довго оскільки тут нема складних формул як в справжніх спортивних продуктах де калорії будуть постачатися значно довший час.

Коротше можна спробувати як дешеву альтернативу. Я купив собі ось ці – https://www.amazon.com/gp/product/B00B51DF1Y, але думаю вони не сильно мають різнитися.