Spotify – варта своїх грошей підписка?

Вже більше як пів-року я маю підписку на Spotify (конкретно Duo план за $12.99 в місяць плюс податки) і маю сказати кілька речей про нього. Але спочатку – якщо ви не знали то у них є безкоштовний план з яким можна слухати без обмежень будь-яку музику.

Також Spotify можна слухати прямо з браузера і не встановлювати будь-які додатки за лінкою https://open.spotify.com/ (як я майже завжди і роблю).

Що ж дає платна підписка (перелічено не все, а лише те, що з моєї точки зору має найбільше значення та вартість):

  • Відсутність реклами. У безкоштовному плані через кожні кілька пісень йде 30-секундний рекламний ролік.
  • Можна пропускати скільки завгодно пісень (тобто клікати “наступна” знову і знову) – з безкоштовним планом це можна зробити обмежену кількість разів.
  • Можна знаходити і слухати будь-яку пісню без обмежень – з безкоштовним планом цього не можна робити на мобільних пристроях.
  • Списки відтворення (плейлісти) можна викачувати на пристрій і вони динамічно оновлюються час від часу. Зручно коли кудись їдеш де нема зв’язку, а в дорозі закортіло послухати щось типу “свіжий метал” чи “українська музика схожа на ТНМК”.
  • Можна стрімити музику у більш високій якості.
  • Два незалежні облікові записи (план на одного коштує $9.99).
  • Генеруються списки відтворення для наших сумісних вподобань – ми цим не користуємося, але цікаво.

Також можу сказати, що у порівнянні з іншими найбільш популярними сервісами Spotify виглядає найкраще, має найбільшу базу музики яка мені цікава, найзручніший інтерфейс, швидкий додаток та сайт і якість дуже пристойна. За кількістю доступної музики з ним може тягатися хіба що Amazon Music, але там не надто зручний інтерфейс. YouTube Music який дають в навантаження з підпискою на YouTube Premium – жалюгідна і бридка халепа де і музики мало у порівнянні (скажімо Slayer там нема взагалі), а інтерфейс та функціональність лише позначені, а по суті відсутні.

Що стосується ціни, то вона у відповідності з конкурентами. Зверну увагу, що за $14.99 (плюс податки) можна купити Family план в якому замість двох незалежних облікових записів можна мати 6, а ще фільтр музики з нецензурними текстами та спеціальні обмеження для дитячих облікових записів.