2021-12 – Palm Springs, CA

У містечно Палм Спрінгс ми приїхали через те, що я брав участь в IronMan 70.3 (про це трошки згодом), але і саме місто доволі цікаве і тому вирішив про нього написати.

Переліт з Сіетлу в аеропорт Палм Спрінгс триває менше 3 годин і на ці рейси ставлять доволі маленькі літаки (не крихітні маршрути, але все ж таки). Саме місто розташоване фактично в пустелі та існує лише завдяки оазі в якій і розташовано.

Місто може похвалитися хорошою погодою – взимку тут +20, а буває і тепліше та безхмаре небо з надзвичайно яскравим сонцем.

Місто доволі зелене, щільно засаджено яскраво зеленою травою яку дбайливо підстрижено до ідеального стану. Також у наявності кактуси, квіти та пальми. А ще фонтани, водоспади, широченні ідеально гладенькі дороги, невелика кількість людей з яких більшість складають заможні пенсіонери.

Серед відносно заможних людей доволі багато таких, що на всю зиму приїздять в Палм Спрінгс і проводять там час граючи в теніс, гольф та інші подібні види спорту.

Географічно місто виглядає доволі цікаво теж – по суті воно розташоване на кількох паралельних вулицях і тягнеться на десятки кілометрів. При цьому колись окремі міста як Ла Кінта, Індіан Велс та інші тепер фактично стали районами Палм Спрінгс.

Виходить так, що як їхати центральною вулицею то на нормальній швидкості можна годину виїздити за межі міста. А як поїхати перпендикулярно – ти вже за 2 хвилини в пустелі.

І навколо міста справжня пустеля – сірий пісок та гравій, іноді купки пальм. І на задньому плані (але дуже близько) – не надто великі гори.

Клімат дуже теплий, не вологий і не занадто сухий. Просто ідеальний для сонного існування.

У місті схоже повністю відсутні безпритульні, може навіть і криміналу нема (це хто буде їхати через пустелю щоб бути там де усе на виду і купа поліції?). А натомість є широченні по багато смуг дороги там де вони насправді і не потрібні. Також навколо міста багато атракціонів типу зоопарку, національних парків та просто красивих видів.

А центр міста (по суті просто центральна вулиця) – нескінчений ряд ресторанів та барів. І надзвичайно небагато людей.

З опису може скластися враження, що це ідеальне місто. І може воно так і є… Але у мене чомусь виникло відчуття, що мені особисто тут стане надзвичайно нудно. Скоріше за все це почуття хибне і звідки воно взялося я пояснити не можу.

Поки що все. Як буде нагода – заїдьте сюди!