New Balance Fresh Foam More v3

У цих кросівок є цілком конкретне призначення – бути взуттям для повільних пробіжок після складних тренувань та під час відновлення. Це так звані максималістичні кросівки у яких доволі висока і м’яка підошва яку призначено уберігати ноги від ударів об землю.

Свого часу мені дуже подобалися Hoka One One Clifton 4 які і стали для мене першими кросівками в цій категорії – я зносив 2 пари таких. Але усі наступні моделі Clifton були і є для мене занадто вузькими і я почав шукати щось подібне у інших брендів.

Brooks Glycerin 19 дуже популярні, але з моєї точки зору їх призначено для тих хто бігає дуже мало і не регулярно і не вважає біг своїм спортом. А Nike ZoomX Invincible які лише з вигляду мали би бути тим що я шукаю просто не працюють для мене – в них не зручно, дивний “баланс”, дивна композиція…

І ось я знайшов те що треба у New Balance. Про цю модель я чув багато схвальних відгуків вже якийсь час і як тільки з’явилася можливість так їх і придбав.

Отже за $165 маємо:

  • Вага – 255 грамів.
  • Підошва – одни прошарок Fresh Foam, 4 мм різниці.
  • Цільний і доволі закритий верх.

До кросівок не треба звикати – вони одразу відчуваються як добре розношені. А м’якість підошви відчувається не залежно чи ступаєш на носок, чи на середину стопи (як я) чи на п’яту (як коли біжу з гірки). Але все ж таки мені здається, що підошву найкраще чути коли приземлюєшся саме на середину стопи.

Підошва хоча і висока, але про це забуваєш одразу і крім м’якості нічого незвичного в ній нема.

Верх дуже щільний і навіть не у самий жаркий день стопи можуть нагріватися – я рятуюся найтоншими шкарпетками. Також язичок масивний (що не заважає) і трошки занадто виступає вгору і впирається в ногу (що трошки заважає).

Але найбільший недолік витікає з призначення кросівок – в них дуже складно прискорюватися і тримати хоч скільки небудь вищий за середній темп. Вони просто не для чого і практично примушують бігти у розслабленому темпі.

А от коли пробуєш набрати швидкість то одразу відчуваєш і масивність і велику підошву.

Коли ж одягаєш їх для того щоб дати пом’якшення вже забитим ногам і не маєш ніякої швидкісної роботи – ці кросівки просто ідеальні. Я ними задоволений, хоча якщо чесно порівнювати то в тих же Hoka Clifton можна і прискорюватися і підтримувати вищий темп за бажанням.

На сайті виробника – Fresh Foam More v3 – New Balance.