Arkady Martine. Teixcalaan / Аркадій Мартін. Тейкскалаан (2019-…)

Дуже свіжий (в процесі написання на той час, що я пишу цей пост) серіал в якому події відбуваються у Тейкскалаанській Імперії яка захопила практично весь відомий людству космос.

Уся серія на Good Reads – Teixcalaan Series by Arkady Martine | Goodreads.

A Memory Called Empire / Пам’ять, що зветься імперією (2019)

З космічної станції Лсет в серце Імперії прибуває новий посол. В собі вона несе імаго – пам’ять попередніх послів. Технологія імаго є унікальною для станції і дозволяє передавати досвід професії новим поколінням.

В столиці імперії посол одразу опиняється втягненим в політичні ігри і має розслідувати вбивство свого попередника… А далі починається політика, дуже багато політики. І тут же автор намагається показати величність імперії через її культурні досягнення як всепроникнення поезії.

Чесно кажучи усі події, всі ці інтриги та багатозначні діалоги нагадують опис побуту навколо французьких монархів в книгах Дюма. Тільки відбуваються ці події в науково-фантастичному оточенні.

У книзі повно сумнівних поворотів сюжету як доглядачі за послом стають на її сторону проти власної імперії. І купа всього іншого.

Багато разів думав кинути читати, але продовжував лише через те, що дуже добре написано. Нудно, не цікаво, абсолютно байдуже на героїв і не віриш ні у що – але так добре написано!

Продовження точно читати не планую поки що.

Оцінки: