Oculus Quest 2

Вже кілька місяців як у мене ця іграшка (купив собі на Новий Рік) і можна щось і написати зі своїх вражень.

Модель це не вимагає підключення до комп’ютера чи ігрової приставки і має достатньо потужностей щоб запускати ігри та додатки самостійно.

Сторінка продукта з усіма характеристиками – https://www.oculus.com/quest-2. І я не буду писати про якісь технічні деталі, а постараюся обмежитися своїми враженнями.

Отже після першого увімкнення процес ініціалізації який включає підключення до Wi-Fi та інше доволі простий і займає якість 10 хвилин, та і то через те, що викачуються оновлення. А після підключення з обліковим записом Facebook пристрій готовий до роботи.

Розібратися в інтерфейсі було надзвичайно легко як і поміняти потрібні налаштування чи встановити ігри та додатки.

Перше, треба налаштувати положення окулярів – можна регулювати як реміні які тримають пристрій так і відстань між окулярами. Мені дуже швидко вдалося добитися хорошої чіткості картинки і ніколи не було проблем з нудотою про яку пишуть іноді деякі користувачі.

Несподівано хороший звук який з крихітних динаміків спрямований у вуха. Я прямо не очікував, що буде так класно звучати весь діапазон.

Погруження у віртуальну реальність доволі хороше і в деяких іграх аж іноді втрачаєш баланс чи починає крутитися голова.

Голова і самі окуляри нагріваються доволі сильно якщо в них грати в активні ігри – це такий собі невеличкий мінус. Але так щоб це спричиняло проблеми – такого ще не було.

Вистачає заряду батареї десь на 30 хвилин інтенсивного використання, що з одного боку не багато. Але з іншого якщо весь цей час рухатися то це і не мало насправді. Заряду ж у маніпуляторах вистачає не знаю на скільки – вони у мене досі показують повний заряд.

Перепробував кілька ігор серед яких улюблена поки що Beat Saber – настільки сподобалося демо, що я тут же купив повну гру.

Згодом знайшов ще кілька способів (крім ігор) як можна цікаво використати Oculus – наприклад для VR-фільмів в яких ти знаходишся посеред сцени, а всі події відбуваються навколо (треба крутитися щоб усе побачити).

При ціні в $400 (версія з 256Gb) це не дешевий пристрій, але відомо, що Facebook продає його нижче собівартості. І кількість радості яку я вже отримав таку ціну виправдовує повністю.

Вкрай раджу докупити за $50 футляр для пристрою (Quest 2 Carrying & Storage Case | Oculus) – не лише він захищає окуляри та маніпулятори, але і виглядає доволі круто. Хоча по хорошому мав би входити в набір одразу.

Поки що не знаю яку інформацію ще додати, може згодом допишу.