Brooks Glycerin 19

Свого часу я зносив дві пари кросівок Hoka One One Clifton 4 – це була перша модель Hoka в яку я зміг комфортно всунути стопу. І наступні моделі у них знову стали вужчими, тож я не можу більше ними користуватися.

А головна причина мати такі “максималістичні” кросівки у шафі – в них добре бігати коли треба відносно повільно набігувати кілометри (ніяких інтервалів чи темпового бігу). І хоча у Clifton можна за необхідності прискорюватися у мене для інтервалів є чудові Saucony Kinvara 10 та інші моделі.

Отже я шукав м’які кросівки для розслабленого бігу. І через те, що під час COVID-19 далеко не все є в магазинах я був обмежений лише кількома моделями. З того, що мені було доступно підходили лише Glycerin.

Після кількох пробіжок (трохи більше 30 км в сумі) я можу дати відгук.

На мою думку ці кросівки призначені для людей які планують бігати лише інколи (раз чи два на тиждень) і не планують ні бігати швидше, ні бігати більше. Для таких людей ці кросівки можуть запропонувати багато захисту від жорсткої поверхні доріг – підошва тут середньої м’якості, але її достатньо для того щоб пом’якшувати удари ногою.

І коли я пробую (спеціально) бити ногою об землю сильніше то відчуваю як підошва пом’якшує удар. Але коли ступаю хоча б на середину стопи то кросівки не відчуваються м’якими.

При цьому кросівки абсолютно не заохочують бігти швидше – для них розслаблений повільний біг саме те, для чого їх призначено.

Товстий язичок та щільний верх роблять ці кросівки доволі жаркими і влітку з ними буде потрібен найтонкіший носок.

Через те, що я купив широку модель моїм пальцям дуже вільно, а кросівок по суті тримається на середній частині стопи – довелося зашнурувати на “похідні” дірки також.

Підошва гнучка і добре тримається за асфальт. І всередині кросівки відчуваються як наче вже добряче в них вже побігав. Тобто з комфортом у цієї моделі все гаразд.

Характеристики:

  • Ціна – $150. Модель популярна і на розпродажах я її не бачив.
  • Вага – 290 грамів. Проте чомусь на нозі вони відчуваються важчими.
  • Підошва – підйом 10 мм. Для початківців нормально, але з часом треба перейти хоча б на 8, а краще на 6 мм.

У підсумку якщо ви бігаєте багато та/або хочете прогресувати – вам потрібні легші, швидші і жорсткіші кросівки як та ж Kinvara чи хоча б Brooks Launch 5 (звісно новіша модель). Якщо ви бігун початківець хто думає про кросівки які б далі захист стопі, але в яких можна і щось інше крім рівномірного повільного бігу робити – для вас є Brooks Ghost 3 (знову ж таки – дивіться сучасну модель). І лише якщо ви будете бігати надзвичайно не часто і не будете при цьому перейматися ні швидкістю ні дистанцією – ця модель для вас. Це якщо лишатися в межах моделей від Brooks, а інакше у інших виробників теж є подібні моделі.

На сайті виробника – Glycerin 19: Men’s Cushion Road Running Shoes | Brooks Running.