Maurten

Як і SiS цей виробник відомий своїми спортивними продуктами для ендуранс атлетів: марафони та ультра марафони, довгі тріатлони і таке інше.

Але у Maurten спрямованість (чи радше аудиторія на яку вони рекламують) більш сфокусована саме на бігунах і вони навіть підписали собі зіркових атлетів як Еліуд Кіпчоге.

Власмне уся їх продуктова лінійка має лише дві позиції: гелі та розчинний порошок. Позиціонуються вони обидва як чисті суміші без барвників та інших додатків і є комбінаціями різних форму цукру (глюкоза, фруктоза і так далі), що дозволяє мати як швидкий ефект так і відкладений у часі.

Gel

Гелі (Maurten Sports Fuel – GEL 100 / Maurten) мають дивну консистенцію, але до них дуже швидко зникаєш і після усього кількох порцій вони мені навіть подобаються. Розмір порції такий, що її можна цілком проковтнути навіть коли важко дихаєш. Можна і розтягнути на кілька ковтків. По консистенції це густий кисіль який не розмазається по ротові, а лишається одним шматком (можна легко розділити). В одній порцій 100 калорій і дія дуже м’яка. Я би таких зміг з’їсти при необхідності більше ніж будь-яких інших гелів.

Gel 100 Caf 100

Це той самий гель, але зі 100 міліграмами кофеїну. Вфрто згадати про нього окремо через те, що смак трошки різниться – він ледь відчутно гіркий, але якось дивно приємно гіркий.

І доза в 100 міліграм доволі велика (для порівняння гелі GU мають 20 міліграмів кофеїну), але на диво не відчувається ні різкого “удару” кофеїну і навіть коли він починає діяти через кілька хвилин здається, що доза занадто нижча. Тобто дія кофеїну в цьому гелі доволі “лагідна”, що теоретично краще – вона триватиме довше.

На сайті виробника – Gel 100 Caf 100 / Maurten.

Drink Mix

Порошок (Maurten Sports Fuel – Drink Mix 160 / Maurten) дуже схожий на Beta Fuel від SiS, але трошки легше розводиться і має не такий неймовірно солодкий смак. Виробник стверджує, що саме їх формула найкраще працює з перегрітим шлунком. Може і правда, за моїми відчуттями це просто солоденька вода без будь-якого присмаку чи запаху.

Існує також варіант на 320 калорій (просто подвійна порція) і його має сенс використовувати на довгих триатлонах на велоетапі.