New Balance Fresh Foam 880v10 GTX

Минулу зиму усю холодну та дощову погоду я відбігав у La Sportiva Wildcat 2.0 GTX. Вони нормально себе показали, але оскільки то кросівки для сильно технічних маршрутів (каміння, коріння, грязюка і таке інше) то бігати в них по асфальту іноді здавалося не найкращою ідеєю – вони видають себе жорсткими і не надто гнучкими.

Тож цього року я вибирав між гортексовими версіями середніх кросівок, тобто між Brooks Ghost 13 GTX та ось цими. Спробувавши в магазині обидві моделі я не помітив між ними ніякої різниці (і скоріш за все в сліпому тесті не зміг би їх розрізнити), але вибрав цю модель тому що у неї менший підйом.

Отже за $130 маємо кросівки вагою 330 грамів і з підйомом в 10 мм.

Кросівки хоча і гортексові, проте не перегріваються і не обмежують рухи. Я був приємно здивований тим наскільки пішли вперед технології.

Підошва хоча і має завеликий як на моє вподобання підйом проте не відчуваються такою. М’яке приземлення і наче можна нормально бігти з приземленням на середину стопи.

В цілому ці кросівки можна охарактеризувати як “все зроблено нормально”. Вони достатньо м’які щоб не зосереджуватися на приземленні весь час, але і достатньо тверді щоб можна було прискоритися. Верх щільно сидить на нозі, але ніде не обмежує та не перетискає.

Я пробував навіть якісь швидкісні інтервали бігати – і ось тут кросівки значно програють іншим моделям. Вони нічого не додають і ніяк не спрощують швидкий біг. І в них наче треба трошки зусиль докладати.

Тобто це кросівки для повільного бігу, або навіть скоріше для початківців. Вони мають підійти більшості бігунів і не спричиняти ніяких проблем. Але не гортексову модель я би собі не купував.

І щодо захисту від холоду та дощу – все ідеально і ніяких нарікань.

Також за більше ніж 100 км не помітно слідів будь-якого зношування. Схоже служити вони будуть дуже довго.

На сайті виробника – Fresh Foam 880v10 GTX – New Balance.