Clive Barker. Coldheart Canyon / Клайв Баркер. Каньон Холодне Серце (2001)

Книга від майстра жахів яка (так само як і більшість його творів на мою думку) вийшла надзвичайно нерівною. Проте в цій книзі нерівність і нерівномірність пов’язана не з темпом розвитку подій, а виникає завдякі змішування різних історій та реалій.

Тут у нас є історія магічної кімнати в середньовічному замку Румунії, є сучасний Голівуд і його зірки, є демони, привіди та інші напівмагічні сутності, є Голівуд початку 20-го сторічччя і навіть дружина та дитина самого диявола.

І через таку мішану де вигадані герої діють в нашому світі і проміж відомих людей сучасності і виникає відчуття, що нас постійно перекидають у історії різних літературних стилів.

Саме оповідання, якщо дістатися до певного моменту стає доволі цікавим, але в ньому так і не з’являється героїв яким би сильно хотілося симпатизувати і більше чекаєш, що ще вигадає фантазія автора ніж того як герої виплутаються з чергової проблеми.

Отже магічна кімната, яка переносить людей у паралельний світ. А в тому світі проклятий дружиною диявола герцог вже кілька століть полює без відпочинку на сина диявола… Усі хто відвідують кімнату на якийсь час повертають свою молодість, але власниця кімнати – жорстока і контролює доступ до неї. А ще тут є привиди колишніх зірок, виродки від їх спарювання з демонами і таке інше.

Оцінки: