Altra Duo

Про бренд Altra і усі моделі бігових кросівок від нього треба знати дві речі: zero drop – тобто підошва пласка і нема підйому від носка до п’яти (0 мм), та друге – широкий носок. Носок у Altra настільки широкий, що іноді буде здаватися наче біжиш у сандалях і пальці взагалі не торкаються стінок верху. Подібний досвід у мене був з Altra Instinct які, до речі, все ще живі і в дуже хорошому стані. А отже з надійністю у Altra все в порядку.

Найбільше ці кросівки схожі на Hoka One One Clifton 4 – м’яка комфортна підошва саме те що треба для повільного розслабленого бігу. Але в той же час є кілька проблем. Перша – це те що оті 0 мм підйому суттєво впливають на техніку бігу і примушують ікри працювати більше, що може спричинити неприємні почуття дуже швидко якщо ви над технікою бігу не працюєте. Також мені не сподобалася шнуровка – або занадто туго (якщо і останню дірочку для поворосок використовувати), або таке враження що можуть злетіти.

Друга проблема в тім, що не надто насправді зрозуміло призначення кросівок. У них м’яка підошва, але надзвичайно легкий і майже не структурований верх як у кросівок для змагань. Тоненький язичок який ніколи ідеально рівно не лежить – для мене це не є проблемою, але для когось може бути. І в цих кросівках можна бігати швидше ніж потюпцем, але виникає питання чому саме цю модель обирати. Я відповісти на це питання не можу, і так само не можу цю модель радить хоч для чогось.

А з іншого боку Олені, яка завжди бігає у середньому темпі, або повільніше ці кросівки подобаються і вона саме їх часто обирає на пробіжку. Тому можна сказати що як і для інших не традиційних брендів (таких як Hoka, Newton) треба тестувати до того як робити покупку.

Повна ціна моделі складає на момент написання $100, але вже також є версії 1.5 та 2 з невеличкими змінами і вдосконаленнями. Я свого часу купив собі та Олені по $50 за пару.

На сайті виробника – https://www.altrarunning.com/shop/duo-alm1838f.