Trudy Cooper, Danny Murphy. Platinum Grit Volume 1 / Труді Купер, Денні Мьорфі. Платинова пацанка, том перший (2009)

Мій перший комікс розмірів, що їх можна співставити з книгою… і враження дуже погане.

Чому я взявся саме за цей комікс? Справа в тому, що Труді Купер є авторкою класних коміксів Оглаф які я читаю щодня (з веб-сторінки). І такого ж рівня чорного і дорослого гумору я очікував і тут. Але натомість отримав якусь маячню в якій не бачу особливого сенсу.

Двійко героїв – молоді хлопець і дівчина, прибувають щоб отримати у спадок шотландський замок. Там хлопця викликає на двобій мечами якийсь родич. Родича вбивають скинувши на нього фортепіано. Потім не пойми звідки якийсь детектив щось розслідує стосовно цього вбивста і раптом зникає, а головний герой летить на небо до знаків зодіака. Потім іншопланетяни, ще інші іншопланетяни, роботи, контоль свідомості, танцівниці і взагалі все що завгодно.

З опису вище може скластися враження, що сюжет надзвичайно насичений. Але ні – він просто стрибає з локації в локації і від персонажів до персонажів без будь-яких переходів та обгрунтувань.

Єдине що не викликає негативу це мальовка. Виразні чорно-білі малюнки в яких добре дотримано баланс між реалістичністю та карикатурою. А в цілому – дарма витрачений час.

Оцінки: