Tal M. Klein. The Punch Escrow / Депозитний удар (2017)

Ця книга є надзвичайно поганою науковою фантастикою і одночасно надзвичайно хорошим пригодницьким романом де фантастична складова потрібна лише щоб створювати напружені моменти і несподівані повороти в сюжеті.

У майбутньому (100 років від нашого часу) люди користуються технологією телепортації про яку ніхто не знає як саме вона працює (і що дивно ніхто і не цікавиться) і якою володіє монопольно одна компанія. Велика страшна таємниця яку розкриває головний герой в тому, що телепортація це копіювання і знищення оригіналу…

Назва книги означає що поки одна копія в “депозиті” (escrow) інша створюється. І лише коли другу копію повністю відтворено то оригінал знищується. Але в даному випадку через збій в системі обидві копії почали жити одночасно. Тому кацапи, наприклад, переклали назву книги як “Подвійний удар”.

А далі починається – терористи, шпигуни, збій у копіюванні, викрадення дружини героя, погоні, бійки, перестрілки і головний вчений у якості найбільшого поганця. Тобто просто хаотично навалена купа штампів.

Якщо у вас є досвід читання і любов до фантастики взагалі то усі ляпи, дірки і невідповідності будуть вас дратувати скажено. А якщо для вас це буде просто книга з пригодами та екшеном – то наче і нічого так.

Оцінки: