2020-02 – Еквадор. Перші враження

Отже ми буквально вчора вночі повернулися з подорожі в Еквадор та на Галапагоси і я думаю про це написати кілька постів. Але спочатку просто перші враження.

Переліт для нас складався так:

  • З Сіетлу до Лос Анжелеса – 3 години, з ЛА до Мехіко – 4 години, з Мехіко до Кіто – 4 години.
  • У зворотньому напрямку трошки швидше: з Кіто до Мехіко, а з Мехіко на пряму в Сіетл – 6 годин.

В Еквадорі вже 20 років як використовують американські долари. Тобто у них нема своїх власних грошей. Пов’язано це з тим, що у них колись була надзвичайна гіперінфляція і замість постійно друкувати нові купюри вони просто припинили це робити. І такої кількості однодоларових монет ми не бачили за усі свої 12 років в США.

Також Еквадор доволі дорога країна. Мінімальна зарплатня тут складає $400 на місяць, а середня по країні – $700. Ціни доволі високі і на деякі товари такі як в США, або навіть вище.

Там де ми були доволі хороші дороги (широкі, рівні, розмічені і чисті), але жахливі водії які лізуть у кожну щілину, підрізають одне одного і таке інше.

В цілому країна має ряд проблем і розвивається не так швидко і місцеві нам казали, що народ або тікає, або їздить на заробітки в Чилі. Читайте тут про нашу подорож в Чилі – https://blog.golovatyi.info/category/memoirs/memoirs-on-traveling/%d1%87%d1%96%d0%bb%d1%96/.

Дуже мало людей які говорять англійською, навіть серед працівників аеропорту. Але ті що говорять мають дуже добру англійську. І на відміну від чилійців які чарівно ніяковіють коли до них звертаються англійською еквадорці бадьоро щось розказують іспанською. А коли їм кажеш, що не розумієш то вони просто повторюють гучніше.

В країні доволі дешевий і якісний мобільний зв’язок та інтернет – за місяць безлімітних дзвінків та СМС, а також 11 Гб даних ми заплатили $25. Що цікаво трафік WhatsApp та Spotify не враховується і по суті є безкоштовним.

Багата природними ресурсами (вони, наприклад, самі добувають свою нафту і роблять бензин) країна, багата природою, але з корупцією і доволі великою злочинністю… Якщо коротко то серед трьох країн Південної Америки в яких ми були Еквадор буде на третьому місці після Чилі та Перу. А якщо брати Центральну Америку то і після Мексики. Але мабуть перед Белізом – в Еквадорі елементарно є дороги.

На цьому поки все, більше подробиць у наступних постах…

Читайте далі: