David Pedreira. Gunpowder Moon / Девід Педрейра. Пороховий Місяць (2018)

Недалеке майбутнє, виснаження природних ресурсів. Нації Землі мусили тимчасово почати працювати разом щоб розпочати видобуток гелію на Місяці.

Технологічно вперед вирвалися США і Китай які почали добувати обсяги, що дозволяють підтримувати розвиток на планеті. І ось після кількох років миру та співпраці починаються інтриги та військові операції…

Події книги розвиваються на одній з американських станцій. Персонал стикається з саботажем, стаються вбивства. На станцію прибувають військові і починаються перші бойові дії на Місяці між Китаєм та США.

Катастрофу і нову війну вдається зупинити лише відчайдушними зусиллями героїв книги.

Сама книга містить доволі багато технічних подробиць, але ніколи не скочується просто в опис технологій та законів фізики. Крім того це ще й непоганий детектив та місцями навіть трошки бойова фантастика. При цьому все виглядає надзвичайно реалістично і здається, що це документальне оповідання з майбутнього що від нас на кілька років.

До того ж у книзі дуже добре розкрито персонажі і автор прямо таки занурюється в голову і душу головного героя. В результати розумієш усі його мотиви і цінності, переймаєшся усим. Прямо от дуже хороша книга.

Оцінки: