Jigsaw Massage

Буквально 3 роки тому (тобто десь у 2017-му) на ринку з’явилися ручні масажери які на високій швидкості колотять різними насадками куди їх притулиш. Ідея полягає в тому, що таким масажем (який можна робити самому собі) можна обробляти (або як кажуть “розбивати”) проблемні області в м’язах стимулюючи кровообіг у них.

На той момент ціни на подібні масажери легко сягали $1000 і більше, хоча і повзли вниз повільно. На момент коли я придбав цю альтернативу (про деталі нижче) ціни все одно були в районі $$600-800, що я не хотів витрачати – не був певен що воно працює взагалі і що я буду користуватися цим.

Цей конкретний вироб є такою собі подєлкою-самоделкою. Це просто безпровідна (на акамуляторі) електропилка Black & Decker яку продають з масажними насадками. На момент покупки ціна складала $290, що було в рази дешевше усього іншого. Зараз цей точно масажер можна купити за $160 (на сайті виробника – https://jigsawmassage.myshopify.com/collections/shop/products/cordless-pro-plus-jigsaw-massager-bundle).

При цьому, що трошки навіть комічно, в комплекті крім масажних насадок йдуть і кілька пилок.

Тепер коротко про відмінності від красивеньких спеціалізованих масажерів:

  • Цей вироб важче за сучасні масажери, але не настільки щоб це спричиняло неможливість використання дорослій людині.
  • Дуже, просто НАДЗВИЧАЙНО гучний. І це великий мінус. Якщо для пилки це нормально і навіть очикувано, то сучасні масажери доволі тихенькі. Це особливо важливо коли починаєш глохнути через кілька хвилин використання.
  • Частота ударів – в той час як у масажерів вона фіксована (у дорогих більше однієї швидкості) тут можна регулювати частоту просто силою настискання на кнопку.
  • Батерії вистачає на більше ніж 10 хвилин (точно сказати не можу) і цього достатньо щоб обробити двох людей. Повна зарядка займає трохи менше години.

Чи працює це взагалі? Так, працює – у проблемних ділянках рівень білі зменшується і тренування наступного дня можна робити відчуваючи менше болі у м’язах.

Взагалі то винахідник цих масажерів рекомендує користуватися ними щодня по 2 хвилини оброблюючи плечі, спину, ноги та окремо інші проблемні ділянки якщо такі є.

Чи раджу я купувати саме цю штуку? Лише якщо ви ніяк не можете дозволити собі інший масажер. Я зараз шукаю знижки на якийсь із відомих брендів – вага та гучність, а також зручність утримання в різних позиціях доволі приваблюють. Можна, наприклад, покласти легший і тихіший масажер в сумку і обробити себе прямо після тренування в спрот-клубі. А з цією пилкою так не вийде.

Проте більше ніяких нарікань нема – функціонально це той самий масажер і ним можна досягати тих самих результатів.

Також може щось цікаве знайдете в моєму пості про засоби для само-масажу.