Big Agnes Fly Creek HV UL 2 mtnGLO Tent

Характеристики та призначення

Максимально полегшений намет на двох людей. Хоча існує ще менша і легша версія на одного.

Характеристики:

  • Ціна: повна ціна складає $450, іноді на розпродажах її можна знайти за $280. Мені свого часу вдалося придбати її за $250.
  • Вага: 650 грамів (1 фунт 7 унцій). Так, усього 650 грамів!
  • Розміри: в складеному стані – 10 x 50 см (4 х 19 дюймів), підлога – 219 х 130 в голові та 106 см (86 x 52/42  дюймів), висота у найвищій точці – 101 см (40 дюймів).
  • Конструкція: одні двері, одне ребро з надлегкого алюмінію.
  • Матеріали: підлога – нейлон, накидка – нейлон, намет – суміш нейлону з поліестром.
  • На сайті виробника – https://www.bigagnes.com/Fly-Creek-HV-UL2-Person.

Враження від використання

Оцінювати цей намет треба постійно пам’ятаючи – її головні характеристики це легка вага та компактність. З цього і виходити.

Намет цей легко і швидко можна поставити навіть одній людині, тонесенькі з виду розтяжки добре і надійно тримають її на місці.

Використовували ми її з Оленою впродовж подорожі Ісландією і у мене були дуже великі побоювання щодо того як цей тент перенесе постійний вітер та доволі сильні дощі. Навіть одного разу я купив нам з Оленою номер в кемпінгу щоб не ризикувати в наметі під сильним дощем. Проте усю непогоду намет пережив чудово – жодного протікання і навіть вітер не задував скільки небудь помітно.

Тим не менш треба сказати – намет цей підходить лише для того щоб спати в ньому. Замало місця навіть щоб просто розкласти речі. Про те щоб якісь речі тримати в наметі і думати не варто – доведеться спати сильно вигнувшись навколо тих речей.

Намет не запотіває завдяки тому що переважно складається з сітки. Але це також означає необхідність у якісних спальниках та килимках для будь-якої не теплої і сухої погоди.

У підсумку – якщо ви не збираєтеся у подорожі де багато усього треба нести на собі то такий намет вам можливо і не потрібен. Але якщо вага та розміри для вас критичні, а компактність намету не буде проблемою – хороший вибір.

Оцінки:

  • Моя оцінка – 9/10.