Light and Motion Urban 900

На додачу до блимкалки Light and Motion Vibe та ліхтаря на вело-шолом Ligth and Motion Vis 360 Pro це завершальний елемент у моєму комплекті освітлення на велосипеді.

Призначення та характеристики

Цей ліхтар кріпиться на руль або за допомогою кріплення що йде в комплекті, або на спеціальну штучку що встановлюється на руль окрема (про неї нижче).

Характеристики:

  • Ціна – повна ціна складає $100 і особливо великих знижок мені бачити не доводилося.
  • Яскравість і час роботи: 900 люмен – 90 хвилин, 450 люмен – 3 години, блимаючий режим – 12 годин.
  • Зарядка через micro USB. Повна зарядка з нуля займе до 6 годин. Швидкої зарядки нема.
  • Захист – IP67. Тобто можна занурювати у воду на глибину до 1 метра. У мене є певні сумніви – читайте далі.
  • Розміри: 3 x 3 x 10.2 см.
  • Вага – 173 грами.
  • На сайті виробника –
    https://www.lightandmotion.com/shop/bike-lights/urban-900-commuter-combo.

Враження від використання

Спершу зауважу що цей ліхтарик я використовую разом зі спеціальним кріпленням що дає можливість одночасно закріпити велокомп’ютер (я користуюся Garmin Edge 520) та ліхтарик під ним. Це доволі зручно.

У порівнянні ж з теж класним NiteRider Lumina Headlight ця модель відрізняється меншими розмірами і меншою вагою. Щодо надійності то мабуть би для надзвичайно поганих природних умов я би все ж таки вибрав NiteRider, але і Urban мене в дощ не підводив.

Управління (вмикання/вимикання та перемикання між режимами) здійснюється однією кнопкою. Робити це доволі зручно навіть у товстих рукавицях. Збоку є діод що показує рівень заряду (зелений/жовний/червоний).

Ліхтарик видає доволі вузький промінь (виробник пише про 20 градусів), доволі яскравий навіть на 10 м попереду.

Знизу (або зверху якщо кріпити як це роблю я) на ліхтарику є кришечка під якою розташовано micro USB роз’єм. Усі мої головні нарікання власне з цією кришечкою і пов’язані. По-перше вона ніяк не закріплена і просто тримається там сама по собі. А це означає що не щільно її одягнувши її можна загубити. І люди таки їх гублять регулярно. Ну а без цієї кришечки (і це моє по-друге) виробник не рекомендує користуватися ліхтариком бо він стає відкритим дощу.

Ще один невеличкий недолік пов’язаний з тим що зняти ліхтарик з кріплення не так вже і легко і мені кожного разу треба докладати помітне зусилля.

Оцінки: