Five Ten Freerider

Характеристики та призначення

Не так давно я писав про пласкі велосипедні педалі та в яких випадках їх використання виправдане. І хоча пласкі педалі можна використовувати як зі спортивним так і зі звичайним взуттям проте існують і спеціальні вело-туфлі для пласких педалей. І ось ця модель є найпопулярнішою – з того що я бачу навколо 9 з 10 людей на пласких педалях (переважно це гірські велосипеди) мають взуття не лише цього бренду, але саме цю конкретну модель.

Отже деякі характеристики:

  • Ціна. Повна ціна складає $100, дуже рідко бувають розпродажі в інтернет- та звичайних магазинах де цю модель можна знайти за $80. Треба зауважити що існує велика кількість модифікацій цієї моделі і ціна в залежності від додаткових можливостей може сягнути аж $200.
  • Матеріали: шкіра та високоякісна синтетика.
  • Спеціалізована підошва розроблена для пласких педалей з шипами – не пошкоджується від шипів (не так як на звичайному взутті) і краще “прилипає” до педалі.
  • Вага: 403 грами (14 унцій).
  • На сайті виробника – https://www.adidasoutdoor.com/five-ten-freerider-mens-mountain-bike-shoe/FT07.html.

Враження від використання

Головна причина чому я вибрав цю модель для себе і для Олени в тому що це перша модель яку рекомендують купити усі сайти і форуми і тому що її використовують практично усі. І нам теж сподобалося, задоволені.

У чому ж відмінність спеціалізованого вело-взуття для пласких педалей від скажімо бігових кросівок? Перше це підошва – вона має бути не гнучка, але при цьому і не тверда. Тобто така як у скейтерському взутті (Vans та інші). Така підошва рівномірно розподіляє тиск і дозволяє докладати однакове зусилля навіть під кутом. Також як я вже зазначив підошва тут краще тримається на педалі і не так пошкоджується шипами.

Друге, це на відміну від скейтерського взуття, нога краще захищена більшою кількістю матеріалу – це і прошарки зверху і подушечки там де треба всередині. В цілому хороший захист для пальців та ступні навіть якщо нога десь влетить у дерево чи просто впадеш з велосипеда.

Також ці туфлі добре захищені від води (хоча і не є водостійкими) і щоб вони промокли треба залізти на деякий час у глибоку калюжу. І при цьому їх легко відмивати.

До того ж вони непогано виглядають і в них навіть можна ходити (звісно якщо це не похід технічним маршрутом) і особливого дискомфорту не буде. Якщо ж на велосипеді то взагалі можна кілька днів спокійно в них проводити – ні натирань, ні затікань, нічого такого.

Туфлі ці дуже добре тримають свою форму і має пройти багато років і кілька сотень (скоріше тисяч) кілометрів доріг щоб вони почали зношуватися.

Повторюся що ми задоволені і я приєднаюся до тих хто радить цю модель – з нею ви точно не прогадаєте, і коли настане час купувати нову пару (через багато-багато років) то вже будете порівнювати з якісним продуктом.

Оцінки: