FOOKER MTB Pedal Nylon 3

Характеристики та призначення

Пласкі педалі для гірського (переважно) велосипеда. Для чого потрібні пласкі педалі і в чому може бути їх перевага у порівняння з контактними читайте далі.

А поки поглянемо на характеристики:

  • Ціна: від $20 до $25 за пару.
  • Матеріал – композитний нейлон (що б там це словосполучення не означало).
  • Захищені від води та бруду.
  • Металеві шипи для кращого зціплення зі взуттям.
  • Хром-молібденовий шпіндль (Cr-Mo).
  • Розмір: 11х10х2.5 см (4.3х3.9х1 дюйми).
  • Вага: 360 грамів (0.8 фунта).

Також я так і не зміг зрозуміти що це за виробник такий зі смішною назвою. Підозрюю що це якийсь біль-менш відомий виробник що володіє цим маловідомим брендом.

Враження від використання

Спочатку про те для чого можуть знадобитися ці педалі. Сценаріїв я бачу три. Перше це використання їх на звичайному велосипеді зі звичайним взуттям. Завдяки шипам ноги на них їздити не будуть. 

Взагалі для подібних педалей існють навіть спеціальні вело-туфлі як Five Ten Freerider де підошва “липне” до педалі ще краще.

Проте з шипами на педалі є і проблеми – якщо ногу поставити не вірно то пересунути її не можна вже. Натомість треба буде піднімат ступную вгору і ставити на педаль знову.

Другий сценарій використання це гірський велосипед. На незнайомих трасах, або там де є дуже різкі перепади рел’єфу навіть професійні велосипедисти використовують пласкі педалі. І лише на дуже знайомих та менш технічних трасах має сенс ставити щось типу Shimano PD-520

Для циклокросу з тих же самих причин (незнайома та/або складна траса) ці педалі теж підійдуть краще. Олена свій перший сезон саме з такими і їздила. До того ж не треба перейматися про бруд якими забиваються замки на контактних педалях.

В цілому я усім задоволейний, а особливо ціною.

Оцінки:

Також я так і не зміг зрозуміти що це за виробник такий зі сміною назвою