tapiriik.com – синхронізація спортивних активностей на різних ресурсах

Сайт tapiriik.com є корисним інструментом для тих хто користується додатками та пристроями для збереження своєї спортивної активності.

Якщо у вас є годинники та велокомп’ютери від Garmin то уся ваша спортивна діяльність скоріше за все вже синхронізується на Garmin Connect. Але якщо ви велосипедист то ще з більшою імовірність ви проводити певний час на Strava як і усі інші велосипедисти.

Якщо у вас раптом спортивний годинник від Epson то вся статистика про кожне з ваших тренувань йде на їх сайт.

А деякі використовують для бігу, залу та вело додатки на смартфоні як RunKeeper чи Edomondo.

Програми тренувать і щоденник тренувань разом з відстежуванням спожитої їжі зручно мати на Training Peaks. Ну і так далі.

Звісно більшість з подібних сайтів та додатків дозволяють інтерграцію і вміють обмінюватися данними одне з одним. Наприклад у мене всі годинники та комп’ютери автоматично заливають усе на мій Garmin Connect, а моя Strava вже сама імпортує звідти останні записи. Ну і ще там налаштовані з’єднання з іншими системами такими як Zwift та Wahoo Fitness.

 

Все це зрозуміло, але що робити коли синхронізувати треба між кількома сайтами та додатками? Тобто не мати одну централізовану платформу, а натомість мати ідентичні копії у різних системах?

Ось цю задачу якраз і вирішує tapiriik.com. Що він робить – для усіх ресурсів для яких ви вказали логін та пароль (так, доведеться їх повідомити цьому сайту) він запускає синхронізацію. Тобто на кожному з ресурсів він дивиться на кожну активність, і якщо такої нема на одному з інших сайтів для яких ви вказали логін/пароль то він її створює. Таким чином і виникає повна комбінована копія усього на кількох ресурсах.

 

Сайт безкоштовний і достатньо просто натиснути кнопку “Синхронізувати” щоб почався процес. І ще можливо доведеться на тих сайтах між якими синхронізація відбувається дати дозвіл tapiriik.com виконувати певні дії.

 

Синхронізація займає певний час. Мені, для того щоб залити на Strava свої активності за 8 років з Garmin Connect знадобилося 5 днів.

І все це безкоштовно.

Що ж робити у майбутньому коли знову доведеться синхронізувати у кількох напрямках. Можна час від часу заходити на сайт і знову запускати синхронізацію. Або можна заплатити усього $2 і сайт буде робити це за вас автоматично цілий рік. Як на мене ціна більше ніж виправдана тим більше що проект цей не комерційний і усі отримані гроші йдуть на оплату серверів на яких сайт та синхронізація працює.