Yes4All Wooden Wobble Balance Board

 

По-перше, що це? Це дошка для балансування на якій не лише можна робити певні вправи (на баланс звісно), іноді навіть з вагою, але і просто використовувати її в офісі. Головна ідея подібних дошок у тому що ви стоїте на ній за столом і м’язи ніг, пресу та спини постійно задіяні – треба ж бо тримати баланс.

 

Подібних дошок дуже багато, усі вони мають різну форму та зроблено їх з самих різних матеріалів. Можна легко знайти і за $350 дошку, і зроблену з тибетської тисячолітньої вишні, і зроблену цнотливими дівчатами на високогірних китайських фабриках… Але ось ця конкретно дошка дає вам можливість за недорого спробувати що це таке, і навіть використовувати її за призначенням так само як і дорогі дошки.

Ціна за цю конкретно дошку знаходиться в районі $20 і при цьому якість її у мене не викликає ніяких нарікань взагалі. За більше ніж рік використання ніяких проблем з нею у мене не було.

Можна сказати що вона маленька (дорогі дошки як правило мають форму скейта і вдвічі-втричі більші), але насправді щоб стояти за столом на роботі її достатньо при моїх 185 см зросту.

Що стосується того наскільки важко на ній стояти і що це дає взагалі. Спочатку стояти на ній доволі складно і здається взагалі неможливо. Перші рази просто завалюєшся на один чи інший бік. Потім з зусиллям та підтримкою рук вже можна якийсь час простояти. Потім стає достатньо однієї руки і нею не хапаєшся за стіл щосили – достатньо тримати мишку чи набирати на клавіатурі. А потім за кілька днів вже просто на ній стоїш без рук і починаєш і пританцьовувати і крутитися вліво-вправо.

Наскільки довго можна на ній простояти? Особисто для мене “найкладнішими” виявилися м’язи стопи – вже за якісь 30 хвилин вони помітно втомлюються, а потім починають неприємно боліти. Хоча треба сказати що вони як і прес дуже швидко відновлюються якщо дати їм відпочинок. Мабуть так через те що і прес і спина в мене вже привчилися завдяки тому що я сиджу на кулі (GoFit Professional Stability Ball).

Ось на цьому у мене власне і все. Оцінки: