Aubrey Organics Swimmer’s Shampoo, Aubrey Organics Swimmer’s Conditioner

 

Якщо ви плаваєте у басейні хоча б пару разів на тиждень і плавання це триває не менше 30 хвилин кожного разу то вам як мінімум треба користуватися спеціальним шампунем “для плавців”.

Справа в тому що у хлорованій воді і навіть у солоній присутня достатня кількість хімії щоб від регулярного відвідування басейну отримати хімічний опік шкіри голови. Ускладняється  проблема тим що хімічними речовинами з басейну пропитується волосся і коли ви потієте, чи навіть просто у підвищений вологості той хлор знову виділяється і ускладнює ваш опік.

Звичайні шампуні що їх рекламують та ті безіменні що їх надають у спортклубах не вміють ефективно боротися з цією проблемою. От саме тому і існують спеціалізовані шампуні для плавців. Без них рано чи пізно проблеми накопичуються і проявляються у почервонінні, свербінні та інших неприємних проявах.

Саме цей бренд я згадую тому лише що Олена свого часу перепробувала кілька подібних рішень і зупинилася на цьому як ефективному, відносно не дорогому та приємному тактильно і на запах. Тому ним користуюся і я :)

Шампунь доволі рідкий, приємно пахне, але після змивання волосся стає просто неймовірно жорстким на дотик і якщо не користуватися кондиціонером то нічого зробити з ним (волоссям) не вдається. Ціна за 16 рідких унцій (470 мл) складає $15-$20.

Що ж стосується кондиціонеру то можна брати будь-який, але я згадав цей же бренд просто тому що він трошки краще (здається) працює. Тут ціна буде $8 за 11 унцій (320 мл).

Оцінка на Amazon – 3.2/5 (https://www.amazon.com/gp/product/B0009VDBRE).

Оновлення від 2020/03/15: Беру свої слова стосовно кондиціонеру назад. Справа в тому що шампунь вимиваючи хлорку з волосся робить його при цьому таким жорстким, що навіть розчесати його не можна буде. І хоча звичайний кондиціонер допомагає, але все ж таки після певного часу використання можу однозначно сказати – спеціалізований кондиціонер працює набагато краще.

І тому варто таки купувати їх в комплекті. Ціна кондиціонеру – $10 за 11 унцій.