Castelli Diluvio All-Road Shoecovers

Не буду розписувати характеристики і особливості цієї конкретної моделі від цього конкретного виробника, а просто трохи розкажу що це і для чого потрібне.

Отже якщо ви велосипедист, якщо катаєтеся і в дощ і у холодну погоду, якщо у вас контактні педалі і спеціалізовані велотуфлі то так звані “буті” є абсолютно необхідною річчю для вас.

Ці буті – це такі собі рукавички для ніг які одягають зверху на вело-туфлі. Їх призначення захищати ноги і взуття від води, бруду та холоду. Вони бувають різної товщини від зовсім тоненьких з лайкри чи спандексу до товстих зі спеціалізованої гуми, або навіть у кілька шарів різних матеріалів.

Треба враховувати що через відмінності у підошві для гірського та дорожнього вело-взуття буті не є взаємозамінними.

З мого досвіду від сильного дощу коли вода летить не лише зверху, але і з коліс ніякі буті не захищають. У мене коли я одягаю подібні на свої Sidi усі туфлі в результаті мокрі у зливу. Проте по дорозі без калюж не у надто сильний дощ буті працюють добре. Та і від холоду дають захист – у температуру близьку до нульової я катаюся у трошки теплішій ніж зазвичай шкарпетці та буті. Хоча коли теплішає впродовж для то вже стає ногам жарку і туфлі мокрі від поту…

Ця конкретна модель є моєю улюбленою і її я одягаю найчастіше. Вони зношуються не надто швидко, але все ж таки дірки протираються від зупинок (об асфальт).

Ціна подібних буті знаходиться в діапазоні від $40 до $60, хоча звісно можна знайти як дорожчі так і дешевші в залежності від матеріалів та дизайну.