Libra SE2 ES9023 USB Audio DAC SA9023 USB

Призначення та характеристики

Ось ця коробочка містить у собі аудіо-процесор призначений покращувати (у порівнянні з вбудованим аудіо комп’ютера) звук. Підключається така штука за допомогою USB і виглядає як новий SPFID інтерфейс. Коробочка на собі має ручку гучності та вихід на стандартний аудіо-роз’єм куди і підключаються навушники.

Все що знаходиться всередині можна зпаяти самому – набір з усих компонентів продається в інтернеті на кілька доларів дешевше. А ось такі вже зібрані кимось виробі одразу йдуть готовими до використання. Приклад на Amazon – https://www.amazon.com/Breeze-decoder-headphone-amplifier-machine/dp/B075M86G73.

Характеристики:

  • Ціна: від $25 за набор “зроби сам”, від $40 за зібраний пристрій від невідомих китайських контор та від $60 за пристрій від трошки відомих брендів. Начинка повністю ідентична, лише якість пайки та корпусу різниться.
  • Всередині: чіпи ES9023, SA9023 та AD823X2 які разом призвані підсилювати сигнал, усувати поміхи і покращувати звук. Про це нижче…

Враження

Головне питання звісно – чи дійсно звук якось різниться і чи варта ця штука хоч чогось?

Люди які розбираються (чи може просто кажуть що розбираються) у звучанні апаратури кажуть що щось подібне є просто необхідним для якісних навушників типу моїх офісних Bose QuietComfort 25. Чи чую я покращення звуку? Мабуть так. Звук НАЧЕБТО розбірливіший і НАЧЕБТО чіткіший. Але я не певен що зможу відрізнити звучання в сліпому тесті коли в лінії є і коли нема цієї коробочки.

От що ви точно помітите так це те що у вас тепер є підсилювач – я ніколи більше 10% гучність тепер не ставлю. І навіть 10% це дуже гучно.

Ну і ще зручно що тепер ручка гучності та аудіо-вихід на столі, а не десь на задній стінці комп’ютера.

Тобто іншими словами – я не знаю чи дійсно ця штука варта того щоб на неї витрачати гроші. Гірше точно не стало, але у відповідності покращення якості звуку я не можу бути певним.