Garmin vívoactive HR GPS Smart Watch

Характеристики та призначення

Розумний годинник (smart watch) призначений як для щоденного і цілоденного використання так і для спорту. За допомогою додатку на смартфон годинник синхронізує зібрані дані на телефон і далі у ті системи в яких ви зареєстровані (Garmin Connect, Strava і так далі) і дозволяє певною мірою керувати фукціями смартфону (приймати дзвінки, читати СМС, керувати музичним плеєром).

Характеристики:

  • Ціна: повна ціна складає $250, але годинник доволі часто можна купити за різними акціями та знижками за $150.
  • Спортивні функції: підрахунок кроків, дистанція (GPS), пульс.
  • Годинник підтримує протокол ANT+, а отже може збирати дані з безлічі спортивних пристроїв.
  • Також є підтримка Bluetooth за допомогою якого годинник і підключається до смартфону.
  • Час роботи від акамулятора: до 8 днів. На час роботи впливає те чи увімкнені ті чи інші протоколи (GPS, Bluetooth) та інтенсивність екрану. Час зарядки дуже швидкий – до 100% з нуля можна зарядити менше ніж за пів години.
  • Екран: кольоровий тачскрін.
  • Розширення та додатки: з магазину Garmin (більше 1300 додатків на момент написання – https://apps.garmin.com/en-US/devices/vivoactivehr/apps).
  • Вага: 45 грамів (1.6 унції).
  • На сайті виробника – https://buy.garmin.com/en-US/US/p/538374.

 

Враження

Якщо коротко і кількома словами то я вражений і це один з найкращих якщо не найкращий портативний пристрій що був у мене будь-коли.

Що ж дає цей годинник? Перше це повсякденне використання. Годинник підраховує кількість кроків і навіть може стимулювати час від часу вставати і проходити, тобто ставити певні цілі. Також годинник збирає інформацію про пульс за допомогою оптичного датчика. І якщо ви не в процесі інтенсивного тренування то точність пульсу доволі хороша. А вночі годинник збирає данні про ваш сон і ви можете бачити наскільки ви активні чи спокійні уві сні і чи достатньо (і чи не забагато) витрачаєте на сон.

Навігація здійснюється доволі просто. Є так звані віджети (які можна додатково встановити з магазину додатків) між якими можна перемикатися просто свайпом (прокручуванням) екрану. У мене, наприклад, встановлено віджети годинника, пульсу, шагоміру, управління плеєром, погода, нотифікація телефону. Також є 2 кнопки: назад та старт/стоп. Кнопка старт/стоп також показує список встановлених програм.

Програми як правило призначені для конкретних видів спорту (біг, біг на доріжці, плавання на відкритій воді, плавання в басейні, вело, велотренажер, похід, йога і так далі – десятки їх) і після активації вмикають чи вимикають відповідні датчики. Так, наприклад, програма бігу вмикає GPS, а програма плавання вимикає пульсомір (бо у воді від все одно не працює).

Точність вимірювання серцебиття як я вже сказав доволі висока у спокійному режимі, а от при високих навантаженнях починає “пливсти”. У мене при пульсі вищому за 180 ударів різниця з реальними показниками іноді складала аж 30 ударів (в меншу сторону). І це треба враховувати – для інтенсивних тренувань має сенс одягати датчик серцебиття.

А взагалі цей годинник є великим кроком уперед в плані простоти та зручності використання. По-перше, поєднання шагомітру та пульсоміру з годинником це зручно. По-друге, для простих тренувань типу “вийшов та побіг”, або “стрибнув та поплив” цей годинник успішно замінює спеціалізовані рішення типу Garmin Forerunner 910xt, та до того ж данні після тренування збирати дуже легко. Настільки легко що взагалі нічого робити не треба – годинник синхронізується зі смартфоном який і заливає дані куди треба.

Де годинник програє це там де потрібні складні чи комбіновані тренування чи є особливі вимоги. Наприклад бігати чи плавати інтервали де відпочинок між ними треба точно вимірювати – спеціалізований спортивний годинник для цього краще бо має більше показників на екрані та більше кнопок. Також спеціалізований годинник дає більший час роботи та вищу точність показників в інтенсивному режимі. Ну і головне що той же Garmin Forerunner 910xt вміє працювати в режимі мультиспорту (наприклад тріатлону), а з цим годинником це не так просто зробити.

На велосипеді ж навіть найпростіший велокомп’ютер типу Garmin Edge 500 теж буде і зручнішим і найдійнішим. А от у подорожі, чи на прокатному/позиченому велосипеді знову стане в нагоді цей годинник. Тим більше що його можна з’єднати з датчиками швидкості і каденсу (наприклад такими).

Власне хочу повторити що дуже задоволений цим придбанням бо воно суттєво спростило життя і дозволяє збирати статистику якої я раніше не мав.

Стосовно комфорту можу сказати що хоча годинник і не дошкуляє на руці проте і забути про нього не вийде – щось у ньому не надто ідеальне таке є і він не те щоб муляє, але нагадує про себе.

Ну і ще як це заведено у Garmin у цього годинника знову унікальний роз’єм для зарядки. Хоча вони потроху виправляються, але в мене від усіх їх годинників та датчиків вже ціла коробка різних несумісних зарядних пристроїв.

Оцінки:

Оновлення від 2018/08/22: Після майже року використання можна сказати про найслабішу сторону цього годинника. А вона в тому що надійність його не така висока як у інших годинників Garmin. Зрозуміло що за таку ціну та набір функцій важко очикувати ідеалу, але все ж таки. У нашому випадку годинник Олени місяців через 8 в басейні пропустив воду під екран та помер. Я написав компанії і вони запропонували мені замінити годинник за $130 на що я і погодився – відіслав їм поломаний, а вони мені новий.

І ось буквально пару днів тому (а це виходить 11 місяців використання) майже те саме сталося з моїм годинником – я ставив його на зарядку, екран блимнув і почорнів і після цього ні увімкнути його ні приєднатися до нього через bluetooth я так і не зміг. Трошки подумавши чи хочу я такий самий вирішив взяти більш надійну модель. Поїхав у магазин і купи собі Forerunner 735XT.