Hoka One One Clifton 4

Призначення та характеристики

Максималістичні (ось тут трохи історії бігових кросівок – Коротка історія бігових кросівок) нейтральні щоденні кросівки, ось що це таке :)

Одразу перейдемо до характеристик:

  • Ціна. На момент написання ця модель продається за $$120-130 і вони щойно почали з’являтися на розпродажах за $90, але лише для деяких розмірів.
  • Вага – 264 грами (9.3 унції).
  • Підйом – 5 мм.
  • Матеріал підошви – EVA.
  • На сайті виробника – https://www.hokaoneone.com/mens-road/clifton-4/1016723.html.

 

Враження

Я власне дуже давно хотів спробувати цю модель, але аж до 4-ї версії всі кросівки від Hoka були занадто вузькими для мене в районі пальців. І це перша модель від виробника в якій моїй ступні комфортно.

Певні переживання були пов’язані з тим що у кросівок дуже товста підошва яка додає кілька сантиметрів зросту може поміняти всю механіку бігу. І я чув від деяких людей що їм довелося недовго звикати до кросівок саме тому що вони почувалися вищими у них. У мене ж нічого такого не було – одяг і одразу побіг.

Кросівки хоча і виглядають великими проте є одними з найлегших для щоденного бігу. Підошва м’яка і навіть розслаблює, тому швидко в них бігти це себе примушувати треба. І взагалі за відчуттями на нозі вони дуже схожі на New Balance Fresh Foam.

Мені по великому рахунку все подобається крім того що як я вже вище зазначив кросівки може занадто “розслаблені” і в них хочеться бігти все легше і повільніше :)

А враховуючи те що біг мені досі не дуже легко дається після операції на коліна ці кросівки були доречним придбанням про яке я не шкодую.

Чи варто і коли варто їх купувати? При будь-яких проблемах з колінами чи коли ви відчуваєте що вам треба м’якішу підошву, але при цьому не хочете збільшувати підйом підошви ці кросівки будуть правильним вибором. Для змагань, дистанцій 10 км і коротших, для не асфальтового покриття вибирати їх не варто.

Оцінки: