Peter F. Hamilton. Void / Пітер Гамільтон. Порожнеча (2008-2010)

Серія є прямим продовженням Саги Співдружності і події її відбуваються у тому ж світі і навіть іноді з тими ж дійовими особами, але через 1200 років від подій описаних в книгах Саги.

Серія на Good Reads – https://www.goodreads.com/series/43520-void.

 

The Dreaming Void/ Сни Порожнечі (2008)

Як завжди у автора більшу частину книги присвячено знайомству з дійовими особами то неспішному розкручуванні подій. Але ця книга це просто щось особливо – тут 80%, а то і більше відведено якраз під “розкручування”. Вже звично що перед нами виникають все нові і нові герої та відкриваються все нові і нові деталі, але якось забагато усього…

Отже у післявоєнному світі людство перейшло на новий етап розвитку. Частина людей злилася свідомістю з іншими і по суті живе у віртуальній реальності при цьому контролюючи та впливаючи на реальний світ. Також бойові технологій та технології космічних подорожей зробили крок уперед і є певна кількість бойових сцен де ми можемо побачити їх у дії.

Але головна інтрига та проблема – це Порожнеча. Невідоме ніщо у центрі нашої галактики яке за твердженнями інших старіших рас час від часу поглинає великі фрагменти галактики. Звідти нема ні сигналів ні матеріальних об’єктів. І звідти ніхто не повернувся. Але у людей з’являється сновидець який бачить і поширює серед інших картини з життя всередині Порожнечі. І там виявляється існує світ фентазі де люди володіють екстрасенсорними здібно тями, вміють впливати на гени і таке інше. Тобто частина книги є майже чистою такою фентазі відірваною від іншої книги.

Ну і от там боротьба фракції, планет та сект, пошук нового сновидця і все таке… Наче і багато усього відбувається, але читати чомусь не надто цікаво та і дуже багато читати доводиться. Мені ця книга пішла дуже погана і витратив я на неї в рази більше часу ніж планував. Тому і з іншими книгами цієї серії поки поспішати не буду – почитаю поки щось легше і жвавіше щоб відновитися. Власне це поки що найгірше що я читав у автора, навіть можна відверто сказати що погано вийшло.

Оцінки: