Thule T2 XT Pro

Призначення та характеристики

Отже перед нама рек (трималка) для велосипедів яка кріпиться на зціпний роз’єм автомобіля (ззаду).

  • Ціна. Повна ціна складає від $580, але мені після доволі тривалого очікування вдалося надибати розпродаж в REI на якому я заплатив $450. Чекати довелося роки півтори – занадто сильно жаба давила платити повну ціну. Зараз коли я знаю що воно і як воно вважаю навіть повну ціну виправданою – дуже зручна і надійна штука. Також хочу вказати що XT версія дозволяє перевозити як шосейні так і гірські велосипеди. Якщо ж вас цікавлять лише шосейники то можна взяти простішу версію зекономивши близько $100.
  • Кількість велосипедів: 2. Існує “розширення” майже за таку саму ціну за допомогою якого можна додати підтримку ще двох велосипедів.
  • Вага: 23.5 кг (52 фунти).
  • Максимальне навантаження: 54 кг (120 фунтів).
  • Розміри: у складеному вигляді (у коробці) – 139 х 57 х 86 см (54.7 x 22.5 x 33.8 дюймів), у розкладеному вигляді – 139 х 38 х 110 см (54 x 15 x 43 дюймів).
  • Відстань між велосипедами: 32 см (12.5 дюйми).
  • Максимальна ширина колеса (шини): 5 дюймів.
  • Роз’єми: існують версії для 1.25 та 2 дюймів. У мене 2-дюймова версія.
  • Замки: замок на гвинт кріплення, 2 замки вбудовані в фіксацію переднього/заднього колеса.
  • Можна “відкинути” вниз усю закріплену конструкцію з велосипедами на 45 градусів.
  • На сайті виробника – https://www.thule.com/en-us/us/bike-rack/hitch-bike-racks/thule-t2-pro-xt-9034xt-_-1691037.

 

Враження від використання

Як я вже вище згадав я дуже давно полював за реком і читав багато відгуків та оглядів. Хотілося мені саме цю модель бо відгуки були дуже хороші і ціна найнижча у своїй групі. Проте було і страшнувато віддавати повну ціну – а ну як щось не так?

Виявилося що все так і мені все подобається.

Встановлення река дуже просте – вставити трубку в зціпний роз’єм, закрити скобку, закрутити гвинт щоб нічого не хилиталося. Можна ще закрити на замочок (ключі та замки йдуть в комплекті) і тоді відкрутити гвинт можна буде лише якщо його спершу відкрити ключе. Так само просто рек і знімати. Усі операції можна робити самостійно – все дуже просто і зручно. Займає встановлення/знімання максимум 5 хвилин, а то і усі 2.

Кріплення байків також здійснюється елементарно. Спочатку відкриваємо “скобку”, ставимо переднє колесо в корзину (хоча деякі ставлять туди заднє), закриваємо скобку. Ну і заднє колесо фікусуємо спеціальним замком. Кріплення заднього колеса при цьому можна пересовувати – дуже корисно для байків з різною базою.

Ширина корзин як я вже зазначив дозволяє транспортувати як шосейні, так і гірські байки. Не знаю чи стане туди нормально фетбайк, спробую при нагоді і доповню опис. Ми поки що пробували наші шосейники, хардтейли 29, та двохпідвісні 29 – усе працює бездоганно.

 

Замки що йдуть в комплекті не призначенні для довгого зберігання, а лише мають ускладнювати знімання/зрізання велосипедів та самого реку (все ж таки він коштує більше деяких велосипедів). Замки для колес вбудовано разом з кабелем у “скобку” яким фіксується переднє колесо. Виглядають замки дуже просто і не мають скласти труднощів для досвідченого крадія, тому якщо ризикуєте залишати усю конструкцію на тривалий час без нагляду вам знадобляться кращі додаткові замки.

Одна з найкращих можливостей це те що можна відкидати стійку разом з велосипедами вниз на 45 градусі. Це дозволяє відкрити багажник який інакше перекритий велосипедами.

Моя оцінка – 10/10. А недолік можна вказати лише один суттєвий – ціна. Проте якщо глянути на подібні реки від інших виробників то нижчої ціни ви все одно не знайдете.