Dell XPS 13 Non-Touch

 

Характеристики

Свій лептоп я не купував, а виграв на хакатоні ще коли працював в GoDaddy, але за кілька місяців використання можу сказати що якби купив його за повну ціну то був би так само ним задоволений.

Щодо характеристик то варто зауважити що це не одна модель, а ціла родина схожих лептопів де процесор, наприклад, може бути i3, i5, або i7. Те саме стосується сенсорного/звичайного екрану, пам’яті, дискового простору і так далі. І відповідно ціна складає від $800 до $2000. Різні варіанти можна переглянути ось тут – http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/xps-13-9360-laptop.

Конкретно моя модель має проц i5 та звичайний (не сенсорний екран) і коштує близько $1000. В конфігурацію також входять 8 Гб пам’яті та SSD диск на 128 Гб. Щось типу такого – http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/xps-13-9360-laptop/fncwt5135hv2.

Вага усього цього щастя – 1.3 кг.

 

Враження

Як я вже сказав мені усе подобається, але є кілька моментів які треба описати окремо.

Перше це те що моя модель йшла з Ubuntu. Я спочатку був навіть не проти її і залишити. Усе виглядало доволі симпатично і для інтернет-браузінга мало б вистачити. Але коли я почав ставити софт якого не вистачало (той же Skype) то я просто жахнувся як потворно все це виглядає, як не просто у деяких випадках це все ставити і після години мороки та прокльонів поставив Win 10 і з того часу живу собі спокійно.

Лептоп виглядає дуже стильно і зроблено його якісно. На мою думку він виграє у того ж Apple MacBook, та ще й коштує помітно дешевше.

Час роботи від батареї просто феноменальний. Точно не заміряв, але день пропрацювати можна.

Якість екрану прекрасна.

Проблем з WiFi також ніяких.

Щодо клавіатури то вона як у всіх лептопів далеко не ідеальна, але і не така що дратує. Лише для двох клавіш розкладка могла б бути кращою (для Home/End треба натискати Fn+<- та Fn+ -> відповідно).

Що ще доволі дивно так це розташування веб-камери. Вона знаходиться у лівому куті прямо над клавіатурою. Це дозволило зробити рамку екрану (а відповідно і розміри) компактнішою, але кут на відео виходить доволі дивним іноді. Проте нічого критичного.

Кольори та роздільна здатність екрану чудові. Звук вбудованих динаміків доволі гучний і дуже чіткий.

З портів присутні: зарядка, 2 x USB 3, SD для карток, Thunderbolt 3, аудіо-джек.

Коротше моя оцінка – 10/10.