До побачення GoDaddy і здраствуй Tableau

Так, я закінчив працювати в GoDaddy і перейшов у Tableau.

 

Чому? Кілька причин, деякі суттєві, деякі не надто, але усі разом нарешті сформували критичну масу яка і спричинила мій перехід.

 

Що не так з GoDaddy? Насправді крім незначних недоліків які можуть бути характерними лише для моєї та споріднених команд (читайте ось тут чим я займався в GoDaddy ось тут). Мабуть все ж таки головна причина в тому що зараз там йде велика робота над новою архітектурою і запланований перехід на Java, Docker, Kubernetes і усе таке подібне. Перше – мені не надто цікаво знову робити те саме, нехай навіть з кращою архітектурою і новішими технологіями. І друге – самі ці технології мені не цікаві взагалі.

 

Коли я почав шукати нову роботу то звузив свої пошуки до C++ та високих вимог чи то до оптимізації чи до чогось типу багатопоточності. Ходив на співбесіди у Facebook, Google, nVidia та іншими, з іншими компаніями (dropbox, Amazon та інші) сам перервав процес коли зрозумів що у тих командах в які мені сватали було б не те що я хотів. Було ще кілька маленьких інших компаній, зараз вже не суттєво. Від деяких з названих навіть отримав офери.

 

Чому ж Tableau і що я там буду робити? Зараз розкажу, але почати мабуть треба з того що таке Табло (саме так вимовляється назва, а не Таблєау чи Табльо як мені вже кілька людей з України казали).

 

Люди які заснували компанію зрозуміли дуже просту і навіть очевидну річ – даних у компаній стає все більше, дані ці треба аналізувати, але представлення даних у наочній та доступній формі відсутнє. Тобто у самому спрощеному подані Табло це візуалізація даних. Будь-яких даних у будь-якій формі. І візуалізацію цю вони роблять краще ніж будь-хто інший. А при наявності хорошої візуалізації легше побачити що ховається у цих даних і “пірнути” у них глибше.

 

Продукт розуміє природу даних: наприклад для дати можна групувати дані по роках, кварталах, місяцях і так далі. Зверху на це можна додати групування скажімо по країнах чи прямо на карті розмістити ці дані. І ще додати кольори для політичних вподобань. І кожна з цих дій вимагає однієї операції мишкою.

 

Рекомендую подивитися відео на каналі https://www.youtube.com/user/tableausoftware – там дійсно є багато інформативних відео. А з самим продуктом можна побавитися встановивши 14-денну безкоштовну версію з https://www.tableau.com/products/desktop/download. Також хочу сказати що за даними того ж LinkedIn Табло як вміння (skill тобто) знаходиться на третьому місці за популярністю для відкритих ІТ-позицій.

 

Компанію було засновано в 2003-му році. 20 вихідців з Amazon та Microsoft за всі ці роки виростили компанію до більше ніж 3 тисячі людей. Фінансовий звіт за 2016-й рік – http://s1.q4cdn.com/149179428/files/doc_financials/2016/FY2016-Annual-Report.pdf.

 

Я ж буду працювати в команді яка займається кластерізацією даних, трендами, прогнозами і таким іншим. Тобто математика, статистика, перформанс і усе подібне. Код наший збирається під Windows, MacOS та Linux і потрапляє як в десктопний продукт так і в сервер.

 

В Сіетлі у компанції 4 офіси, в одному з них я і буду працювати (бо саме там сидить моя команда), але можливо з часом переведуся в офіс в Кьоркланді – він недалеко від офісу GoDaddy і близько до дому. Просто літом можна їздити велосипедом на/з роботи – це 34 км в одну сторону і дозволяє суттєво економити час на тренування (тим більше що бігти мені ще не можна) і нерви на водіння машини в Сіетлі :)

 

Що ще сказати? Ну мабуть про їжу і напої треба :) Як з’ясувалося, хоча компанія цього зовсім не рекламує, крім стандартних напоїв є ще кілька видів кави з машинок та завареної зернової. Є холодильники з овочами, м’ясом/ковбасою, сиром, різний хліб, фрукти і таке інше. Є плити де з усього цього можна собі щось готувати (ті ж яйця підсмажити). І до того ж ще і приносять їжу з місцевих ресторанів (суші/роли, тайська кухня і так далі).

 

Є кімната де можна паркувати велосипеді і звісно є душ з рушниками.

 

Що ще важливо це те що майже через 10 років в США моя зарплатня нарешті виросла вдвічі у порівнянні з тим з чого я почав в Microsoft у жовтні 2007-го року. Це мабуть щось означає…

 

Коротше пишіть питання, буду пробувати відповідати :)

 

Більше світлин можна подивитися тут – https://1drv.ms/f/s!An2jFEIZkBKykuAhqNJm85l58kzWDw.