Sean Danker. Evagardian / Шон Данкер. Евагадрієць (2016-…)

 

Перед нами світ в якому розрізненні колонії людства об’єдналися так-сяк в Імперію, але є ще світи і угруповання які не визнають владу Імперії…

Взагалі щось більше сказати про світ серії не можна бо вона дуже нова, а перша книга (яка на момент написання цього посту єдина опублікована) не надто розкриває деталі.

Уся серія на Good Reads – https://www.goodreads.com/series/176476-evagardian.

 

Admiral / Адмірал (2016)

Книга починається з того що загадковий адмірал (але ви майже вгадаєте хто він такий) прокидається на зламаному кораблі разом з трьома кадетами. На кораблі майже нічого не працює, а світ навколо доволі ворожий. І по суті книга є виживальницкими пригодами у яких герої одну за одною вирішують проблеми то нестачі кисню, то відсутності зв’язку, а то і атаки іншопланетних потвор.

Під час пригод вони спілкуються і ми трошки (але зовсім небагато) дізнаємося про світ в якому вони живуть і що їх привело до цих пригод.

З одного боку в книзі наче є і науково-фантастична складова, і пригодницька фантастика, і бойова, і навіть трошки соціальної. Але якесь воно усе… дитяче, чи що. Занадто просто і примітивно усе відбувається і ні на мить нема сумнівів що герої виживуть.  Ось це мені і не сподобалося на додачу до того що спочатку здавалося що це буде НФ.

Оцінка на Good Reads – 3.74/5 (https://www.goodreads.com/book/show/24452990-admiral), моя оцінка – 4/10.