Ultraspire Ribos Hydration Pack

 

Призначення та характеристики

Виробник відомий своїм обладнанням для супер-довгих бігових дистанцій і ця бігова камизелька не є виключенням – вона призначена для того щоб нести на собі більшу кількість рідини ніж дозволить скажімо AMPHIPOD RUNLITE AIRSTRETCH і при цьому нести їх на собі можна буде набагато триваліший час.

Характеристики:

  • Ціна. На даний момент не випускається. Я свій купив 2 роки тому на розпродажі за $70, типова ціна на той момент була $$120-130 – так само коштують на сьогодні новіші версії подібної камизельки від виробника. І за ті ж $120 вона прадається на Amazon на момент написання цього огляду.
  • Вага: 700 грамів (1.6 фунт).
  • Матеріал: нейлон 30 ден.
  • Кострукція: лямки з кишенями спереду, гнізда для пляшок на спині, кишеня та еластична повороска щоб втримувати кофту/куртку. Застібка на поясі та грудях, можна гегулювати висоту спини.
  • Дві пляшки по 780 мілілітрів (26 рідких унцій).
  • На сайті виробника: інша (новіша) модель найбільш подібна до тієї що я описую – http://ultraspire.com/product/kinetic/.

 

Враження та недоліки

Одразу скажу що за 2 роки я усього кілька разів бігав з цією камизелькою (чи краще називати це “рюкзаком”?). Тим не менше маю що сказати і хорошого і не дуже.

По-перше, треба відзначити комфортність – можливо доведеться витратити якийсь час щоб підігнати усі ремінці під себе, але коли це зроблено уся конструкція сидить дуже добре і її не помічаєш. І через те що переважно усе зроблено з сіточки не відчуваєш і якогось підвищення температури.

По-друге, у передні кишені зручно покласти ключі та пакетики гелю, хоча нічого особливо великого в них не влізе. В задній кишені можна помістити телефон. А під еластичну повороску ззаді можна скласти і закріпити бігову кофту чи куртку. Наприклад дуже добре і надійно туди поміщеється складеною моя улюблена бігова куртка BROOKS ESSENTIAL RUN VEST.

По-третє, пляшки – одразу здається що діставати їх буде легше ніж вставляти назад, але насправді виходить навпаки. Щоб дістати пляшку треба загнутою назад рукою намацати і зачепити вушко на пляшці і за нього вже пляшку і витягти. А от ставити їх назад напрочуд легко – гнізда мають жорсткі стінки і варто лише спрямувати пляшку приблизно як вони сама стрибає куди треба. Сидять пляшки дуже надійно і не стрибають і не вивалються.

Недоліком же є те що застібка на поясі у мене постійно розсовується і з часом її треба підтягувати знову і знову бо уся камизелька починає мотилятися вліво-вправо кожного кроку. Причому я почитав огляди інших людей і схоже така проблема є лише у мене. Проблему можна подолати одягнувши якийсь стопер (канцелярську резинку чи кільце липучки) одразу за застібкою.

В цілому дуже пристойний і вартий уваги вироб, мабуть навіть незамінний якщо ви думаєте про ультра-довгі дистанції (50 км і більше). Не дарма цей виробник є найбільш популярним для подібних речей серед ультра-бігунів. Ну і звісно ж ніщо не заважає використовувати камизельку в походах де крім рідини мало що з собою треба брати.

Оцінка на Amazon – 5/5 (https://www.amazon.com/UltrAspire-Ribos-Race-Vest/dp/B010UAEW8K), моя оцінка – 9/10.