Greg Bear. City at the End of Time / Грег Бір. Місто наприкінці часу (2008)

 

Дуже не звична для автора який переважно пише доволі тверду наукову фантастику книга. Я весь час поки читав перевіряв чи це не Муркок чи Зелязни часом. Таки ні, Грер Бір, автор “Кузні Бога“…

Історія розвивається паралельно в Сіетлі нашого часу та у останньому матеріальному місті Кальпа наприкінці часу. Наші сучасники з незвичними здібностями перестрибувати з однієї нитки реальності на іншу та далекі нащадки людей (вже не люди) що є результатом якогось незрозумілого їм експерименту взаємодіють в снах та протидіють розпаду реальності, Хаосу який усе пожирає включно з часом.

Дуже метафізично, переплутано, емоцій та почуттів більше ніж наукової складової… Але книга мені не надто сподобалася не через це. По-перше, вона занадто довга. По-друге, хоч трохи розуміти що до чого починає лише прочитавши половину – до того це просто якісь непов’язані, хоча і відносно цікаві, шматки тексу про якихось дійових осіб. По-третє, дійових осіб забагато і незрозуміло до самого кінця за ким слідкувати, а хто другорядний. Коротше це була далеко не найкраща з подібних книг і навряд чи я коли буду її читати вдруге.

Оцінка на Good Reads – 3.13/5 (https://www.goodreads.com/book/show/172741.City_at_the_End_of_Time), моя оцінка – 5/10.