Look Cycle Keo Blade 2 CR

 

Призначення та характеристики

Легкі педалі для дорожнього велосипеда зі збільшеною базою. Літери CR у назві означають “carbon” – тобто матеріал який у нас називається “карбон”, мабуть це можна перекласти як “вуглеволокно”. Також варто сказати що у виробника існують ті самі моделі, але з титаном, і коштують вони дорожче, а в назві мають TI замість CR.

Характеристики:

  • Ціна. Існує кілька модифікацій цих педалей, різниця в матеріалі збільшує ціну ледь не вдвічі. Найдешевша модель обійдетбься приблизно в $170, найдорожча десь у $350.
  • Вага – 110 грамів кожна педаль. У титанових версій – по 90 грамів педаль.
  • Педалі односторонні, легко замикаються і розмикаються. Існує 3 модифікації з різним супротивом – 12, 16 та 20 нанометрів.
  • Замки – легки пластикові. Також існує 3 види замків які різняться лише кутом під яким може “гуляти” ступня – 0, 4.5 та 9 градусів.
  • Аеродинамічний дизайн. Правда я не вірю що виграш від цього буде хоч скількись помітний.
  • Збільшена площа контактної поверхні – 700 квадратних міліметрів. Досягається це за рахунок того що під замком є вставка (карбонова пластинка) яка теоретично знаходиться в постійному контакті з вело-туфлею через замок. На скільки це допомагає читай нижче.
  • На сайті виробника – http://www.lookcycle.com/en/pedale/keo-blade-carbon-cr/.

 

 

Враження від використання та недоліки

Свого часу я писав про вело-туфлі SIDI FIVE VERNICE і жалівся що при тривалих подорожах у мене німіють ступну і взагалі є певні не комфортні почуття. В той час я використовував педалі SPEEDPLAY ZERO. І під час якогось чергового відвідування вело-магазину Олена примусила мене фактично купити найдорожчі з педалей що у них були в наявності :) Ось так у мене ці педалі і з’явилися.

З одного боку односторонні педалі мають певний мінус – на них треба дивитися коли ставиш ногу щоб переконатися що педаль повернено правильною стороною і вдасться замкнутися в неї. Але до цього швидко звикаєш, та і замикаються вони дуже легко, зовсім не як дубові Shimano 105 що у мене колись були.

Стосовно ж збільшеної площі контакту – схоже вона таки працює. Я вже і не пам’ятаю коли у мене затікали ступні від тривалих поїздок (ну або може ступні вже адаптувалися). Так що ніякого розчарування не було.

Накатався я вже майже 2 роки з цими педалями на своєму Cervelo R3 і схоже що будуть служити вони ще довго, от тільки замки вже майже сточилися і пора ставити нові (ціна їх складає $$10-15). Так що я усім задоволений, хоча через ціну рекомендувати їх не буду. У виробника є вдвічі дешевші моделі які можна було б спробувати натомість.

Отже недоліки це висока ціна і односторонність педалей. І все.

Оцінка на Amazon – 4.1/5 (https://www.amazon.com/Look-Cycle-Pedals-Carbon-Tension/dp/B00GPIY24G), моя оцінка – 10/10.