FINIS Duo

 

Ціна

Свого часу (на початку 2016-го) я купив цей плеєр за $120, на момент написання посту його ціна складає $90. Але витрачати на нього більше $10 я не рекомендую. Чому? Читайте далі.

 

Призначення та характеристики

Це музичний плеєр для плавання який передає звук не через навушники, а через кістки щелепи. Спеціальні пластини накладаються між оком та вухом і їх вібрація передається кістці що лежить під шкірою, а кістка передає вібрацію у вухо що створює такий самий ефект як і від навушника.

Характеристики:

  • місткість – 4 Гб (приблизно 60 годин аудіо)
  • захищеність під водою – на глибині 3 метри до 30 хвилин
  • Формати: MP3, WMA
  • Управління: кнопки увімкнути/вимкнути/програвати/пауза, випадково/послідовно, наступна пісня/гучніше, попередня пісня/тишіхе.
  • Інтерфейс та зарядка: кредл що підключається до USB. Пристрій на ПК виглядає як тимчасовий диск чи флешка куди просто перетягуються файли, додаткових програм чи драйверів не вимагає.
  • На сайті виробника – http://www.finisinc.com/Duo

 

Враження від використання, вони ж недоліки

Я дуже хотів якщо не полюбити то хоча б вподобати цей плеєр, дуже…

 

Після використання Aerb 4G Waterproof MP3 Music Player я зрозумів що подібні речення (водонепроникнені плеєри) мають головний недолік з навушниками. І недолік цей в тому що вони або протікають і тоді через воду у вухах не чути геть нічого (а ще гірше як протече лише одне вухо). Або ж вони не протікають, але вуха від них починають боліти дуже швидко і дуже неприємно. Взагалі слуховий канал вуха дуже чутливий навіть до найменшого тиску, а якщо старанно запихати навушки щоб запобігти протікання то біль такий наче по свіжому синцеві хтось продовжує бити невпинно. І що характерно – як тільки навушники виймеш біль тут же проходить.

Так от подивившись і почитавши відгуки про цей плеєр я дуже зрадів і купив його Олені, але взяв собі спочатку на кілька разів щоб спробувати і зрозуміти чи хочу я і собі такий.

Перша неприємність – якість звуку. Одразу треба сказати що у воді все це звучить незрівнянно, просто у рази краще ніж в повітрі. Але, по-перше, як звук не накручуй все одно він лишається нерозбірливий. Далеко не всі стилі можна буде слухати, але навіть в тому ж металі ви зможете розрізнити лише барабани та вокал, усе інше зливається в кашу. Ну приблизно як слухати дуже високоякісне радіо яке грає за стіною.

Також мене страшенно дратувала те що повертаючи голову для дихання я миттєво втрачаю гучність на одній стороні.

Коротше поплававши кілька разів я вирішив взагалі з плеєрами не плавати більше – одне розчарування.

А Олені одразу сподобалося і вона почала плавати регулярно з цим пристроєм.

І тут проявилася друга проблема – плеєр припинив заряджатися. Почитавши форуми я побачив що це не лише моя проблема і рішення для неї буде у постійному протиранні контактів алкоголем та закріпленням плеєру на кредлі (зарядці) канцелярською резинкою чи прищепкою.

Але це ще пів-біди, з цим ще можна було б жити, але… Але іноді плеєр замість почати заряджатися включає відтворення і починає грати музику. І тоді його треба вимикати, знімати з зарядки і роботи все по новій. Бісить страшенно.

Ну і останній цвях – через якийсь час плеєр не розпізнається комп’ютером взагалі. Ну тобто він заряджається, але поміняти музику на ньому вже ніяк не можна бо його просто не видно на ПК. І знову – я не єдиний з такою проблемою.

Коротше що є сили не раджу ризикувати з цим пристроєм!

Оцінка на Amazon – 3.4/5 (https://www.amazon.com/gp/product/B0169RSNPG), моя оцінка – 1/10.