Brandon Sanderson. Rithmatist / Брандон Сандерсон. Ріфматист (2013-…)

 

Прочитавши лише першу книгу я зрозумів що продовжувати цю серію не буду. А чому – читайте далі.

Серія на Good Reads – https://www.goodreads.com/series/102179-rithmatist.

 

The Rithmatist / Ріфматист (2013)

 

Події книги відбуваються у дивному світі де людство що населяє віддалені одне від одного острови веде війну з якимись незрозумілими двовимірними істотами що намальовані на поверхнях крейдою. Істоти ці нападають і вбивають людей. Але існує спеціальна група людей (ріфматистів) які самі уміють оживляти намальованих ними істот і ведуть війну з ворожими міловиками (це так в книзі двовимірні крейдові істоти називаються).

Події книги відбуваються в академії де вчать майбутніх ріфматистів. А головний герой дуже хоче таким стати, але у нього бракує вміння оживляти своїх творінь, хоча теорію він знає краще за будь-якого іншого учня.

Ну і там зверху накручується якась детективна історія, якісь переслідування і навіть крейдяні бої.

Звучить цікаво? Припускаю що так. Також припускаю що багатьом любителям фентезі книга стане до вподоби через певну нетрадиційність сюжету. Також зверніть увагу на високу оцінку цієї книги читачами – видно що більшості вона сподобалася.

Мені ж не сподобалася нереалістичність та надуманість подій і мотивів героїв, вигадані на порожньому місці проблеми, явний ухил в сторону підліткової (читай “максимально тупої”) фантастики. Відчуття що марно витратив час дочитуючи цю книгу.

Оцінка на Good Reads – 4.23/5 (https://www.goodreads.com/book/show/22443261-the-rithmatist), моя оцінка – 2/10.

 

The Aztlanian / Азтланіанин (2017)

 

Не читав (дивись на рік видання і дату написання цього посту), і мабуть і не буду.