On Running Cloudracer

 

Ціна

Повна ціна – $130, мені перепало на розпродажі купити пару собі і Олені по $60. Тому рекомендую шукати акції і розпродажі, можна суттєво зекономити.

Характеристики і призначення

Бігові кросівки створені трі- та дуатлетами спеціально для тріатлону, або навіть скоріше для тріатлетів. Цю конкретно модель призначено для змагань:

  • вага – 244 грами,
  • підошва – один шар резини з захисним покриттям і “повіртяними подушкам”,
  • верх – тонкий і прозорий з підсиленою п’ятою, можна бігати без шкарпеток,
  • язичок – тоненький.

На сайті виробника – https://www.on-running.com/en-us/products/cloudracer-silver-lime-w.

 

Враження

Кросівки дуже легкі і “агресивні”, очевидно націлені на швидкий біг. При цьому підошва доволі жорстка і тверда, це трохи неочикувано. Спочатку, через жорстку підошву здається що кросівки не гнучкі і є певне розчарування. Також не одразу приходить розуміння для чого потрібні “повітняні подушки” і що вони дають.

Проте з часом починаєш відчувати як воно усе працює. І суть подушок і кросівок взагалі в тому що після вело-етаму, коли ноги затекли і важко контролювати свою техніко ті подушки захищають ноги від гупань п’ятою по асфальту. Потім, коли розбіжишся і вже відчуаєш дорогу і можеш ставити стопу більш-менш правильно помічаєш як подушки пружинять і як жорсткість підошви допомагає замість поглинати енергію.

Також я дуже задоволений тим як кросівки працюють коли бігаєш без шкарпеток – мінімальні потертості. Для дистанцій 5-10 км працюють вони прекрасно.

Оцінка на Amazon – 4.2/5 (http://www.amazon.com/Running-Mens-Cloudracer-Sneaker-Silver/dp/B01BDE49US), моя оцінка – 7/10.

 

Недоліки

Крім ціни я би відзначив те що в носку кросівки доволі тісні. А також те що їм має сенс використовувати лише на відносно коротких дистанціях і лише на тріатлонах. Якщо просто бігати то є кращі і доцільніші варіанти як для змагань (наприклад Adidas Hagio) так і легкі кросівки для щоденного бігу (наприклад Karhu Flow 3).