Vasque St. Elias GTX Backpacking Boot

Vasque St. Elias GTX Backpacking Boot - Men's - Footwear

Ціна

На момент написання цього посту повна ціна складає $200, на розпродажах деякі розміри можна знайти за $110.

Призначення і характеристики

Високі похідні ботинки на відносно теплу погоду і покриття з великою кількістю каміння та коріння. Водонепроникні.

Характеристики:

  • Матеріал верху – шкіра (нубук)
  • Підошва –  зовнішній шар Vibram та під ним EVA
  • Висота – 14 см від підошви
  • Товщина підошви – 1.9 см
  • Товстий м’який язичок
  • Середина Gore-tex (водонепроникна)
  • Вага – 1.4 кг

Враження

В цих ботинках я пройшов весь маршрут від Кустко до Мачу-Пікчу і всю дорогу ніс на плечах доволі важкий рюкзак – https://blog.golovatyi.info/category/memoirs/memoirs-on-traveling/peru/. Звісно перед тим як вирушати в цей похід я зробив кілька пробних коротких (по пів-дня) походів у наших місцевих лісах.

Ботинки дуже хороші, на дощову погоду так взагалі прекрасні. Якщо буде сильна спека то можуть бути жаркими бо Gore-Tex не так добре дихає як інші синтетичні матеріали.

Підошва добре чіпляється за землю і не їде навіть на слизькому камінні чи корінні, хоча звісно все одно треба бути обережним. Захищений носок неодноразово рятував мої пальці від того щоб бути збитими об каміння, а жорстка п’ята та труба навколо щиколоток захищає від болючих подряпин та вавок від того ж каміння, трави і гілок. Проте замість туго їх зашнуровувати я би порекомендував би краще зібрати гармошкою високу шкарпетку і затягувати повороски не надто туго.

Важкими вони на нозі не відчуваються – дуже вдало розподілено вагу по всій стопі. Я пробував у них трохи бігати, але це некомфортно бо вони і близько не гнуться так щоб можна було бігти. Максимум – це швидко йти.

Після усіх ударів та подряпин ботинки виглядають дуже пристойно і з першого погляду навіть не помітно що в них пройдено серйозний маршрут. Повороски хороші і не розв’язуються самі по собі.

Обов’язково треба сказати що вони трохі вужчі за стандартний розмір, особливо це помітно в районі носка. Ненабагато, але достатньо для того щоб я перші пару спроб розтер собі мизинці до крові.

Оцінка на Amazon – 4.1/5 (http://www.amazon.com/Vasque-St-Elias-Backpacking-Beluga/dp/B00AJHDJG6), моя оцінка – 9.10.

Недоліки

Мабуть найсуттєвішим буде зовнішній вигляд – на нозі навіть коли нові вони виглядають як розтоптані у гімнах чоботи зі шнурками. Є похідні ботинки які виглядають дуже пристойно і навіть симпатично покі нові і цілі, а в цих навіть якщо ходити по вулицям можна зловити зацікавлені погляди “в яку ж муляку ти збираєшся лізти?”.

Також я вже зазначив негнучкість та вагу які у комбінації для когось можуть стати проблемою. Ну і те що в них може бути жарко в суху теплу погоду, що вирішується тонкішою шкарпеткою.

Проте жодне з вищеназваного не змінює мою думку – ботинки дуже пристойні і я не розчарувався в них.

10 Best Women’s Lightweight Waterproof Hiking Boots Reviews & Guide

На сайті виробника

http://www.vasque.com/USD/product/mens-footwear/backpacking/st-elias-gtx-slate-brn-belug-07160