Jaybird JF3 Freedom Bluetooth Earbuds

Ціна

Повна ціна – $99, мені вдалося купити на святковому розпродажу за $33.

Призначення і характеристики

Безпровідні навушники-вкладиші для занять спортом. Характеристики:

  • з’єднання з плеєрами через Bluetooth 2.1.
  • в комплекті 3 пари різного розміру насадки, 3 пари різного розміру крилець кріплення і шнур зарядки.
  • роз’єм для зарядки – UC-E6, деякі фотоапарати мають такий. Тож необов’язково купувати за дорого додатковий шнур, можна купити найдешевший, наприклад – http://www.amazon.com/gp/product/B002POBS46.
  • заряду вистачає на 6 годин роботи, повний час зарядки – 2 години, тримає задяр до 250 годин.
  • Вага: 68 грамів
  • Кнопки управління: комбінована on/off/play/pause, комбінована volume up/jump back, комбінована volume down/jump forward.

Зверніть увагу що також існує версія Sprint (повна назва Jaybird Freedom Sprint Bluetooth Earbuds) яка коштує вдвічі дорожче, але має на третину менший розмір і вагу. Проте я би рекомендував купувати саме цю версію тому що вага і розміри і так не є проблемою, а крім виграшу в ціні ще й маємо 6 годин роботи замість 4.

Враження від використання

Я безсумнівно цими навушнкиками задоволений. Головна їх риса за яку я вдячний це те як надійно вони сидять у вухах – як би я не бігав і не стрибав вони не те що не випадають, навіть не зрушуються. А через невелику вагу можна взагалі було б забути що вони у вухах якби не провід який лежить на шиї. Тримаються вони спеціальними резовими крильцями за хрящик раковини вуха (крильця теж не відчуваються). Причому крильця можна зняти якщо навушники і без того добре сидять.

Я додатково поміняв насадки на Comply T-200 Isolation Earphone Tips і стало взагалі прекрасно – трошки додаткової шумоізоляції та нові насадки які сам чепляються за вухо взагалі наче приварюють навушники до вух.

Після півтора року майже щоденного використання і під час бігу і в залі можу сказати це мабуть один з найкращих виборів якщо вам потрібні безпроводні навушники для бігу.

Що ж стосується якості звуку то вона звісно програє навушникам типу Soul Transform, але як для вкладишів, та ще й спортивних якість дуже пристойна. Ви не отримаєте тут розбірливого басу, проте бумкати буде добре. Середні частоти передані прекрасно. Найкраще підходять ці навушники для різного техно, електронщини і помірковано важкої музики. А там де багато пауз і нюансів звуків буде помітно їх слабкість. Проте це найкращі спортивні вкладиші за якістю звуку що будь-коли у мене були.

Оцінка на Amazon – 3.5/5 (http://www.amazon.com/dp/B005B28DOM), моя оцінка – 9/10.

Недоліки

Зразу скажу що всі нижче названі недоліки набагато менш значні ніж переваги які ці навушники мають, але все ж таки.

Мабуть найбільше що дратує так це доволі слабкий прийом сигналу. Я переважно тримаю плеєр (використовую  Nokia Lumia 521) в біговому рюкзаку (Nike Cheyenne Vapor 2 Running Backpack або Nike Cheyenne Vapor Running Backpack) в зовнішній чи внутрішній кишені і все добре. Якщо ж помістити плеєр в район поясу (наприклад у FlipBelt) то сигнал пропадає. Також помітив що якщо носити плеєр на руці (у сумочці на трицепсі) то з лівої руки сигнал переривається, а з правої працює добре. Якщо ж просто тримати плеєр під час бігу то ловить нормально. Схоже тіло сильно блокує сигнал. Це підтверджується і тим що в залі я можу залишити телефон за кілька метрів і звук йде нормально.

Друга проблема це провід (він же антена) який іноді липне до шиї і заважає повертати голову. Ну тобто повернути то її можна, але враження таке що зараз висмикнеш навушник. Причому провід зроблено добре: він плаский і має замочок щоб його скорочувати, але ті хто пробував тренуватися з навушниками знають як провода іноді сильно липнуть до спітнілої шкіри.

З зовсім крихітних недоліків: нема сумочки чи коробочки для збереження навушників (а у дорожчих моделей є).

Також треба зазначити (хоче це і не є недоліком) що цю модель не надто зручно використовувати на велосипеді з двох причин. Перша це те що корпуса навушників що виступають з вух створюють багато шуму коли рухаєшся (при бігові такої проблеми нема бо швидкість не та). А друга причина – незручно користуватися кнопками на ходу.

Update 2017/09/30. Після кількох років використання і порівняння з іншими спортивними навушниками я і досі вважаю саме цю модель найкращою як мінімум для бігу. Варто зауважити що нестандартний роз’єм для зарядки з часом став найголовнішим недоліком – виключно для цих навушників потрібен спеціальний кабель (вдома, на роботі і для подорожей як мінімум – вже 3 штуки) коли інші пристрої (велокомп’ютери, ліхтарики, телефони, навушники) перейшли на звичайний micro USB.

Update 2018/07/01. І ось нарешті сьогодні після майже 4 років використання (по кілька разів щотижня) сьогодні навушники остаточно поламалися – зник звук у лівому навушнику. Поки утримаюся від покупки новішої моделі – в мене і так багато навушників вже накопичилося. Натомість перейду на JayBird BlueBuds X Sport для бігу і залу і буду вже чекати знижки на “справді безпровідні” спортивні навушники. Good bye sweet prince, я так вас любив!