Brooks Ghost GTX

 

Ціна

Та модель що у мене (перша в лінійці) вже давно не випускається, а на момент випуску коштувала $130, зараз можна знайти таку на розпродажах за $80, нова модель коштує $150.

Призначення та характеристики

Кросівки для непогоди (снігу, доща, холоду) з гортексовим покриттям і підсиленою підошвою.

Характеристики:

  • вага: 360 грамів
  • підошва: носок – 24 мм, п’ята – 36 мм, підйом – 12 мм.
  • покриття верху: гортекс

Враження

Власне ця модель є “підсиленою” для непогоди версією відповідних Brooks Ghost як, наприклад, Brooks Ghost 3. Покриття верху дійсно не пропускає воду, але і додає температури всередині кросівок (це може бути не зайвим на сильному холоді). Також гортекс дуже щільний матеріал і нозі не так вільно всередині.

Потовщена підошва також краде місце всередині і тому різниця з легшою версією дуже помітна.

Що ж стосується рельєфу підошви то насправді не такі вже ці кросівки і цупкі і в них теж доволі легко послизнутися на кризі. Хоча звісно тримаються за поверхню вони трохи краще за легшу версію.

Усе це додавання матеріалу зверху і знизу робить кросівки менш гнучкими. Особливо це помітно коли пробуєш бігти швидко – п’ятка трохи, але все ж таки відчутно відривається від підошви яка не може так швидко згинатися. Також на дистанціях від 20 км ноги вже помітно втомлюються від негнучкості – болять не лише гомілки, але і самі ступні. Не можу сказати що це велика платня за можливість бігати у проливний дощ чи мокрий сніг з сухими ногами, але на хорошу погоду ці кросівки нема ніякого сенсу одягати.

Кросівки у мене вже майже 3 роки і не показують слідів зношування взагалі.

Оцінка на Amazon -4.4/5 (http://www.amazon.com/gp/product/B006K6CYMU), моя оцінка – 8/10.

Недоліки

Крім вище згаданих ваги, тісноти, негнучкості підошви та підвищеної температури всередині (що логічно і очікувано) можу згадати такий недолік як шнурки що не бажають триматися у вузлі. Я досі використовую ті що були у кросівках і не знаю чи проблема чи в них чи в будові верху, але мені доводиться їх час від часу зав’язувати (кожні 10-15 км) бо який вузол я не в’яжу вони самі розв’язуються.

На сайті виробника

Новіша модель – http://www.brooksrunning.com/en_us/mens-ghost-8-gtx-waterproof-running-shoes/110200.html