Garmin Edge 500

Ціна

Лише комп’ютер – $200, в комплекті з датчиком швидкості/каденсу (Garmin GSC 10 Speed/Cadence Bike Sensor) та монітором серцебиття – $280.

 

Призначення

Велокомп’ютер з підтримкою GPS.

 

Враження від використання

Дуже простий у використанні і надійний комп’ютер. В комплекті йде гніздо для монтування і резинки якими його (гніздо) можна закріпити на рулі чи будь-де ще.

Спокійно переносить сильний дощ і бруд, дуже надійний пристрій. Хоча б просто у воду я б його не став кидати.

Кріпиться поворотом у гнізді і тримається надійно при найсильніших струсах. У випадках коли нема можливості закріпити гніздо на рулі доведеться докупляти виносні гнізда від інших виробників.

Заряду батареї вистачає більше ніж на 10 годин.

Зарядка і зчитування даних з пристрою здійснюється через mini-USB роз’єм на задній стінці.

На екрані можна одночасно відображувати до шести показників (швидкість, дистанція, час, каденс, набір висоти, тощо). Причому підтримується 4 сторінки з показниками.

В цілому я дуже задоволений цим комп’ютером і в мене не виникало бажання замінити його на інший бренд чи дешевшу модель (без GPS) чи дорожчу (кольоровий екран, можливість завантажувати карти).

Недоліки

Мабуть єдиним і не надтро суттєвим недоліком можна назвати певну незвичність чи навіть нелогічність кнопок за допомогою яких відбувається керування. Це особливо помітно коли ви вже звикли до іншого пристрою від Garmin зі схожим, але не точно таким же управлінням (наприклад Garmin Forerunner 910xt). У запарці це може бути певною проблемою: ви намагаєтеся натиснути “Старт”, а пристрій лише бібікає і нічого не робить, і лише деякий час ви помічаєте що натискаєте кнопу гортання сторінок.

З другою проблемою зіткнуться ті хто намагатиметься використовувати цей комп’ютер для тріатлону. Справа в тому що після тривалої бездіяльності (поки ви пливите) він вимикається для збереження енергії. І якщо транзитну зону ви проходите швидко то неприємною несподіванкою стане те що комп’ютеру знадобиться секунд 20 щоб завантажитися і потім хвилини півтори (при хорошій погоді і чистому небі) щоб зловити супутники. Тож або запасіться терпінням, або використовуйте спеціалізований для тріатлону пристрій/годинник.