Aerb 4G Waterproof MP3 Music Player

 

Ціна: $43

Призначення: Плеєр для плавання. Так, це плеєр в якому (чи з яким?) можна плавати – він захищений від води і навушники повністю закривають канали вух.

Враження: Взагалі то плеєри для плавання випускають доволі давно і відомі компанії. Але ціна у них дуже велика: так ті самі 4 Гб можна купити від інших виробників за 300 доларів. Ну або за 100 купити водонепроникний чохол для iPod nano і спеціальні навушники для нього.

 

Тому коли я впереше прочитав у якомусь огляді про цей плеєр мене взяли сумніви: а чому так дешево, а яка у нього якість, як швидко від поламається і таке інше. Потім вирішив ризикнути і купив собі його таки.

Відплававши рік купив точно такий же Олені і вже плаваю зі своїм 2 роки без жодних суттєвих нарікань.

Технічні характеристики: Плеєр підключається до ПК спеціальним кабалем (з одного боку USB, з іншого – аудіо-роз’єм) і через нього і заряджається. На ПК відображується як диск на який можна просто копіювати MP3 файли. Начебто є і підтримка формату WMA, але у мене таких файлів в колекції нема. Місткість в 4 Гб дає змогу записати більше 60 годин музики, існують моделі з 8 Гб. Повна зарядка триває менше години, а на скільки вистачає заряду я не знаю – плавав трохи більше години і з плеєром було все нормально.

Плеєр має на задній стороні “прищепку” як повертається при необхідності.

Керувати плеєром можна за допомогою трьох кнопок: гучність вгору/вниз, вони ж попередня/наступна пісня при довгому натисканні та пауза/програвання. Проте я рекомендую настроїти гучність зарані і не перейматися під час плавання – робити це навпомацки коли починаєш тонути не надто зручно.

Якість звуку: Звісно головне питання це наскільки ж добре чути музику? На диво досить добре: бас слабенький, верхи обрізані, середина прослуховується але не надто соковито. Проте почавши плавати з чимось подібним ви швидко з’ясуєте що у навушниках найгучніше чути шум води що обтікає голову: звук передається через кістки черепа і ніякі навушники його не перекричать. Тому будьте готові що музика постійно буде грати на фоні води що тече. Хоча до шуму води ви швидко звикните і почнете його фільтрувати.

Так, звук не ідеальний, проте і чогось особливо поганого я сказати не можу. І враховуючи ціну пристрою важко взагалі нарікати.

Недоліки: Нічого не можу придумати.

На сайті виробника: http://www.aerb.com/a/en/Products/Waterproof_MP3/2013072213.html

 

Доповнення від 15/03/2015
Нарешті після двох років використання мій плеєр почав показувати ознаки старіння: контакти всередині роз’ємо окислилися і почав пропадати звук у лівому вусі. Спробував відчистити його спиртом, з першої спроби не вийшло і вирішив що дешевше буде купити новий за таку смішну ціну ніж морочитися з цим.