Osprey Stratos 36

Ціна: $150

Технічні характеристики:

  • Місткість 36 літрів
  • Вага: S/M – 1.31 кг, M/L – 1.36 кг
  • Рекомендоване навантаження від 8 до 13 кг.

Призначення: рюкзак для легких походів тривалістю від одного до кількох днів. Слово “легких” я виділив тому що рюкзак недостатньо місткий щоб в нього покласти спальний мішок, одяг та палатку. Або палатку має нести хтось інший, або доведеться пожертвувати спальником.

Враження: Як і Osprey Exos 58 цей рюкзак пройшов випробування чотириденним походом горами Перу (але цього разу на Олені) і показав себе задовільно. Треба відзначити що у нього є вбудована протидощова накидка. Також в рюкзака є зручні бокові кишені в яких можна нести пляшки з водою.

В цілому рюкзак дуже добре продумано та збалансовано. До того ж він не такий великий щоб викликати незадоволення персоналу авіаліній і ми спокійно проносили його в салон.

Недоліки: Самим невдалим було те що рюкзак не відповідав зросту Олени. Коли ми випробували його вдома на простіших трейлах то навіть не помітили цього, а в тривалому переході проявилося. Проблема в тому що спина у нього занадто коротка і застебнутий пояс сидів не на стегнах розвантажуючи плечі, а на поясі, що мало допомагало. Перевіряйте цей момент колі будете міряти.

У рюкзака є зручний клапан на зовнішній стороні що дозволяє отримати простіше доступ до самої середини основної секції (всередині нема ділень ніяких на секції). В принципі це великий плюс. Але таке рішення означає що нема також нічкої легкодоступної сітки чи кишені куди можна запхати куртку/кофту/штанини і для цього доводиться його знімати і запихувати/доставати речі з середини.

На сайті виробника: http://www.ospreypacks.com/en/product/mens/stratos_36_1?tab=specifications