Finis Swimmer’s Snorkel

 

Ціна: $33

Призначення: Трубка для дихання що дозволяє сконцентруватися на техніці і не відволікатися на дихання. Це особливо важливо при роботі над технікою.

Загальні враження: Не дивлячись на те що виглядає вона доволі дико, та ще і кріпиться посередині лоба це річ яку мабуть варто мати у своїй сумці для плавання.

Одягається і знімається дуже легко, зір не перекриває.

Головне питання чи потрібна вона взагалі. Ну тут все просто – вона потрібна коли у вашій программі тренувань є вправи при яких нема коли чи нема як відволікатися на витягування голови з води. З іншого боку практично усі плавці у світі спокійно тренуються навіть не знаючи про існування такої трубки, отже… Коротше мені вона в тому числі дає можливість почувати себе більш професійно у басейні.

Недоліки: В залежності від вашої техніки та стилю плавання ви можете час від часу набирати у трубку воду. Це трапляється зі мною коли я починаю більше сили докладати руками – голова автоматично занурюється у воду і в трубку потрапляє вода. Частково уникнути цієї проблеми допомагає насадка FINIS Swimmer’s Snorkel Dry Top. Хоча от Олена плаває без такої насадки і воду в трубку свою не набирає.

Друга проблема пов’язана з тим що дихаючи через трубку миттєво набираєш повен ніс води. Може і є такі люди що можуть дихати лише ротом блокуючи ніс, але це не про нас. Для вирішення цієї проблеми я використовую спеціальний зажим на ніс Cressi Swimming Nose Clip.

На сайті виробника: http://www.finisinc.com/equipment/technical-products/snorkels/swimmers-snorkel.html