GoFit Professional Stability Ball

Ціна: $22

Призначення: М’яч для тренуванть балансу, пресу і спини. Раніше на роботі використовув (а тепер він вдома) м’яч радіусом 75 см що достатньо для мого зросту (182 см) щоб сидіти на ньому ледь торкаючись підлоги. В мій новий офіс де столи нижчі купив собі точно такий же, але 65 см.

Рекомендую сірий колір – малопомітний і ніякого сміття на ньому не видно.

Загальні враження: Основна причина через яку я хочу відзначити саме цього виробника серед безлічі усих інших це надзивичайна живучість м’яча. Завдяки товтішій і щільнішій резині м’яч не стирається і практично не здувається. Платою за це буде його жорскість, чутливу шкіру мабуть і поцарапати можна буде.

Що стосується вправ то я практично для цього м’ячем і не користуюся.

В перші 2-3 дні відчутно болить поперек, іноді бока, але тіло звикає до сидіння на такому дуже швидко. На момент написання цього посту я використовую на роботі цей м’яч замість кресла більше 3 років і не збираюся повертатися назад.

Головна проблема в тому щоб не забувати тримати правильну осанку (рівну спину) – так само як і на стулі спина згинається дугою після того як звикнеш сидіти.

В іншому ж на м’ячі значно легше крутитися, потягуватися, качатися вперед-назад, ставати на коліна чи підкладати ноги під себе.

Недоліки: По-перше, він займає місця більше ніж крісло, по-друге, катається сам по собі і треба не забувати десь його “паркувати” кожного разу як йдеш з-за столу. Ну і те що його важче транспортувати і накачувати треба.

Але це все ніщо у порівняння з перевагами.

На сайті виробника: http://www.gofit.net/pro-stability-balls.php